Κορωνοϊος: Τι γίνεται με τη ζέστη και την υγρασία

Συμβουλές από τον ΠΟΥ

Επειδή αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες και επειδή ορισμένοι νομίζουν ότι ο κορωνοιός μπορεί να νικηθεί με τη ζέστη και την υγρασία, χρήσιμο είναι να δούμε τι συμβουλεύει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Έτσι, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ΠΟΥ προβαίνει σε συστάσεις προς το κοινό και τις κυβερνήσεις της περιφέρειας της Ευρώπης, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η έκθεση στον ήλιο ή σε θερμοκρασίες άνω των 25°C, προλαμβάνει ή θεραπεύει από την COVID-19.

«Σε μεγάλο μέρος της ευρωπαϊκής περιφέρειας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, πρέπει να προετοιμαστούμε για ένα μακρύ, ζεστό καλοκαίρι», αναφέρεται σε ανακοίνωση η οποία αναρτάται στην ιστοσελίδα του οργανισμού και προστίθεται ότι οι υπηρεσίες μετεωρολογίας αναμένουν το φετινό καλοκαίρι να είναι πιο θερμό και ξηρό απ’ ό,τι συνήθως στην περιοχή.

«Το κοινό, οι επαγγελματίες υγείας και οι αρχές δημόσιας υγείας πρέπει να προετοιμαστούν για καύσωνες και για να προλάβουν και να αντιμετωπίσουν τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία από την έκθεση στη ζέστη», συμπληρώνεται.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ Ευρώπης αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό φέτος λόγω της σε εξέλιξη πανδημίας της νόσου του κορωνοϊού COVID-19 η οποία εντείνει τα προβλήματα που προκαλούνται από τις μεγαλύτερες περιόδους ζεστού καιρού, ενώ πολλοί άνθρωποι, περιλαμβανομένων ευάλωτων ομάδων στη μόλυνση και τη ζέστη, μπορεί να πρέπει να συμβουλευθούν ή να χρειάζεται να παραμείνουν στο σπίτι καθώς ενδεχόμενα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας είναι σε ισχύ.

Comments are closed.