Περί νταβατζήδων και ΜΜΕ

 

Εμείς λέμε ότι αν κάποιος χρωστάει εκατομμύρια η εφορία δεν τον πειράζει, ενώ αντίθετα τον “ξεσκίζει” αν είναι ελεύθερος επαγγελματίας. Ο εκδότης του liberal Θανάσης Μαυρίδης όμως το λέει ακόμη καλύτερα με τα δικά του λόγια: “Ένα εμπορικό κατάστημα που οφείλει σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία θα αντιμετωπίσει και δικαίως την οργή του κ. Πιτσιλή. Αν πρόκειται όμως για μεγάλη επιχείρηση που οφείλει μερικά εκατομμύρια ευρώ, τότε οι αρμόδιες αρχές θα κλείσουν τα μάτια”. Και για να μην υπάρχει καμια αμφιβολία τι εννοεί το κάνει ακόμη πιο “λύσσα” συμπληρώνοντας: “Αν δε η επιχείρηση είναι κάποιο Μέσο Ενημέρωσης, τότε οι αρμόδιες αρχές κλείνουν και στόμα και αφτιά“!

Άραγε το παράδειγμα είναι δάνειο από το παρελθόν ή μήπως σημερινό; Και αν δεν ειναι (δανεικό), για ποιον χτυπάει η καμπάνα;

Επειδή όμως η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως ο φιλελεύθερος εκδότης καταλήγει, “Αν η κυβέρνηση θέλει να κάνει μία σημαντική μεταρρύθμιση αυτή μπορεί να είναι η θέσπιση γρήγορων διαδικασιών για να ξεκαθαρίζει το τοπίο σε προβληματικές επιχειρήσεις… Με νταβατζήδες και αγύρτες δεν προσελκύει κανείς επενδυτές. Το πολύ – πολύ να συγκεντρώσει τα ναυτάκια του έκτου στόλου κάθε φορά που φτάνουν στον Πειραιά”!

Συμπέρασμα: μπουρδ@λ@ χωρίς νταβατζή δεν κάνουν προκοπή! Ή μήπως όχι;

Comments are closed.