Ποιους ενόχλησε η συνάντηση Τσίπρα – Βαρδινογιάννη;

 

Πρώτα η είδηση: κυκλοφόρησε το Σαββατοκύριακο και θέλει τον Αλέξη Τσίπρα να συναντήθηκε με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη. Μάλιστα το ρεπορτάζ υποστηρίζει ότι οι δυο άνδρες συνοδεύονταν από τις συζύγους τους και συζήτησαν για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, με κυρίως “πιάτο” τη δημιουργία ενός ενιαίου προοδευτικού φορέα, κάτι σαν το παλιό ΠΑΣΟΚ (του Ανδρέα Παπανδρέου).

Αφού λοιπόν σημειωθεί ότι η συνάντηση έως αυτήν τη στιγμή δεν έχει διαψευστεί… Για όλα τα υπόλοιπα καλό είναι κανείς να κρατά μικρό καλάθι, μιας και οι διαρροές σε αυτές τις περιπτώσεις υποκρύπτουν πολλές και ποικίλες σκοπιμότητες. Άλλωστε απο την ώρα που έγινε γνωστό ότι υπήρξε συνάντηση των δυο ανδρών, έχουν γραφτεί τα πάντα για το περιεχόμενο της!

Από όσα γράφηκαν όμως, αυτό που ξεχώρισε ήταν το άρθρο του εκδότη Θανάση Μαυρίδη, όχι γιατί πρόσθεσε κάτι νέο στο ρεπορτάζ, προφανώς δεν γνώριζε για να προσθέσει… Αλλά για την ακραία επικριτική του στάση απέναντι στον Βαρδή Βαρδινογιάννη! Μεγαλύτερη και από εκείνη που επιδεικνύει για τον Σωκράτη Κόκκαλη, μιας και στο άρθρο “πακετάρει” τους δυο επιχειρηματίες για τη σχέση και το ρόλο τους στην κεντροαριστερά (από την εποχή του ΠΑΣΟΚ). Παρά λοιπόν το γεγονός ότι θα ήταν εξηγήσιμη μια παραπάνω εχθρική στάση για τον Κόκκαλη, λόγω της συνεργασίας του με το MEGA (βλ. Μαρινάκης)… Ο Μαυρίδης επιλέγει ως στόχο τον Βαρδινογιάννη, τον οποίο συστήνει στο κοινό του ως τον πανίσχυρο επιχειρηματία που τροφοδοτούσε τον έκτο στόλο, αναφέροντας χαρακτηριστικά “Κι αυτό το παιχνίδι ήταν στημένο και η τράπουλα σημαδεμένη”. Σημειώνοντας ότι “Το μέλλον της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα περνάει μέσα από τα δύο αυτά μεγάλα επιχειρηματικά σπίτια” (εννοώντας τις οικογένειες Βαρδινογιάννη, Κόκκαλη)… Για να συμπληρώσει, “Οι μεγιστάνες του πλούτου, οι άρχοντες του κόσμου, διάλεξαν ΣΥΡΙΖΑ! Αν ήθελα να είμαι χαιρέκακος θα έλεγα ότι το μεγάλο κεφάλαιο ψήφισε Αλέξη Τσίπρα”!

Στη συνέχεια ο εκδότης αφού “επιβραβεύσει” τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι κινήθηκε έξυπνα διότι “Αν θέλει το ΠΑΣΟΚ της Φώφης θα πρέπει προηγουμένως να έχει τη συγκατάθεση του πατριάρχη Βαρδή”, σταυροκοπιέται επικαλούμενος κοινωνικές διαδόσεις για να πει, “Με τον Βαρδή, πάντως, γνωρίζονται καλά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα κι όλα! Να μην ξεχνάμε τους ροφούς που έπιανε ο παρολίγον… Πρόεδρος της Δημοκρατίας (ο Θεός της Ελλάδος πάλι μας γλίτωσε), πρώην ΓΕΕΘΑ και τέως Υπουργός Άμυνας, παρέα με τον Πάνο τον τρομερό και τους έψηναν στην αυλή του Βαρδή”!

Και ο φιλελεύθερος εκδότης καταλήγει κάνοντας λόγο για κρατικοδίαιτο κεφάλαιο, όταν σε άλλο άρθρο του επιχειρηματολογεί (την ίδια ημέρα) για την ανάγκη ενίσχυσης από το κράτος συγκεκριμένων επιχειρηματιών που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοιού!

Comments are closed.