Πλήθος διαδηλώσεων αλλά από μαζικότητα μηδέν

 

Μπορεί αυτές τις ημέρες να προαναγγέλλονται πλήθος διαδηλώσεων από εργαζόμενους και επαγγελματίες, μπορεί να προεξοφλούνται δυναμικές αντιδράσεις, ωστόσο η πραγματικότητα, αυτό το «μαζικές, με ένταση και με πάθος» διαδηλώσεις διαψεύδει τις προσδοκίες και τις μετατοπίζει στο αόριστο μέλλον.

Προσφάτως για παράδειγμα, οι 75 συμβασιούχοι που απολύθηκαν από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχαν προγραμματίσει κατάληψη διαρκείας στο κτίριο της διοίκησης, στην πλατεία Βάθης. Λίγο παραπάνω, στο υπουργείο Εργασίας,. άλλοι εργαζόμενοι στους κλάδους του επισιτισμού και του τουρισμού έλεγαν πως θα παραμείνουν στο οδόστρωμα της Σταδίου έως ότου ο Γ. Βρούτσης τους συναντήσει και ικανοποιήσει τα αιτήματα τους. Στη διαμαρτυρία ήταν και ο ΓΓ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, προκλήθηκαν μικροεντάσεις, έπεσαν και μερικά χημικά για την τιμή των ΜΑΤ.

Πριν από λίγες ημέρες ήταν η σειρά των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων που «ξεχύθηκαν» με τα οχήματα τους στη Συγγρού έχοντας στα σχέδια τους τον επ΄ αόριστο αποκλεισμό της πλατείας Συντάγματος. Λοιπόν, στην περίπτωση των συμβασιούχων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κανείς δεν πέρασε την κεντρική είσοδο του κτιρίου γιατί απλά δεν υπήρξε τέτοια διάθεση από κανέναν. Στάθηκαν απέξω καμιά 50αριά από αυτούς, είπαν «κανά δυο … πατερημά» με την ντουντούκα τους και έφυγαν πριν πιάσει η βροχή.

Στο Εργασίας, αποχώρησαν γύρω στις 2.30 αφού δεν κατάφεραν να συναντηθούν με κανέναν, πόσω μάλλον να λάβουν κάποια απάντηση. Όσον δε για τους οδηγούς, αυτοί δεν έφτασαν ποτέ στο Σύνταγμα, καθώς η Αστυνομία τους ενημέρωσε πως αν μπουν στο κέντρο πρωινιάτικα με 100-150 λεωφορεία τότε θα αρχίσει να κόβει κλήσεις, ως έχει υποχρέωση και όχι μόνο δικαίωμα. Επειδή μπήκαμε στην εποχή όπου οι αντικειμενικές συνθήκες είναι πολύ πιο ώριμες από τις υποκειμενικές οι οποίες εξαντλούνται σε ανορθόγραφες και ασύντακτες προτάσεις στα social media, επιβάλλεται να «ζυγίζονται» πρώτα δυνάμεις και διαθέσεις και ύστερα να αποφασίζονται οι «μορφές της πάλης».

Και μια ερώτηση, αυτό το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις και πορείες από το πεζοδρόμιο, τι έγινε; Αποσύρθηκε; Το έφαγε ο κορωνοιός;

Comments are closed.