“Σφίγγουν τα λουριά” και “καμπάνες” σε “πειρατές” καταστηματάρχες συνδρομητικών προγραμμάτων

Digital χάος!

Σε ασφαλιστικά μέτρα προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, συνδρομητική πλατφόρμα εις βάρος καταστηματαρχών που πρόβαλλαν το περιεχόμενο της χωρίς να έχουν προβεί στην αγορά αντίστοιχης συνδρομής δημόσιας θέασης. Μάλιστα σε μία περίπτωση, σύμφωνα με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου περιοχής της περιφέρειας, ο καταστηματάρχης υποχρεώνεται από το δικαστήριο να διακόψει την παράνομη μετάδοση, ειδάλλως απειλείται με την επιβολή κράτησης 3 μηνών καθώς και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ.

Η συνδρομητική τηλεόραση, υποχρεώθηκε να προβεί στην κατάθεση και επίδοση ασφαλιστικών μέτρων, πάντα στο πλαίσιο ενεργειών καταπολέμησης της εμπορικής “πειρατείας” σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς είσοδο (π.χ. καφετέριες, καφενεία και εστιατόρια), καθώς από την παράνομη προβολή των προγραμμάτων της, είχε σημαντική απώλεια εσόδων.

Παράλληλα, η προβολή των προγραμμάτων της πλατφόρμας μέσω οικιακής συνδρομής, δημιουργεί και συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού απέναντι στους νόμιμους και συνεπείς στις υποχρεώσεις τους επαγγελματίες που πληρώνουν κανονικά τις συνδρομές δημόσιας θέασης σε χώρους εστίασης.

Οι ενέργειες της συνδρομητικής τηλεόρασης θα ενταθούν το επόμενο διάστημα, καθώς στόχος είναι να μειωθούν στο ελάχιστο ή και να εξαλειφθούν οι… τσαμπατζήδες καταστηματάρχες.

Comments are closed.