Η ΛΑ.Ε. συμμετέχει στην κινητοποίηση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

Λαική Ενότητα

… στις 20 Ιουνίου, στην Ομόνοια (2μμ)

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει και συμμετέχει στην κινητοποίηση της 20ης Ιουνίου στην Ομόνοια, που διοργανώνεται από αντιρατσιστικές και κοινωνικές συλλογικότητες, ενάντια στην κλιμάκωση της αντιπροσφυγικής πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση και στην πρόσφατη τροπολογία που ψήφισε, σύμφωνα με την οποία συρρικνώνεται σε μόλις 30 ημέρες το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο οι δικαιούμενοι ασύλου αναγνωρισμένοι πρόσφυγες θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις δομές όπου διαμένουν με τις οικογένειες τους και να πεταχτούν στο δρόμο. Παράλληλα τους διακόπτεται και το ελάχιστο βοήθημα των 90 ευρώ μηνιαίως που τους παρέχεται από διεθνείς οργανισμούς, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία προπαρασκευή για την ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία και σε μια εποχή ακόμα μεγαλύτερης διόγκωσης της συνολικής ανεργίας στη χώρα μας.
Το μέτρο αυτό έρχεται σε συνέχεια των αντιπροσφυγικών πολιτικών που έχουν ασκηθεί από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε νομοθετήσει πρώτος το μέτρο της έξωσης των αναγνωρισμένων προσφύγων. Έρχεται σε συνέχεια του πλήθους καταγγελιών για παράνομες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο και στον Έβρο, που έχουν κοστίσει εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές. Έρχεται σε συνέχεια των κολαστηρίων τύπου Μόριας, του αποκλεισμού των προσφυγόπουλων από τα σχολεία και της προσπάθειας της κυβέρνησης να φυλακίσει κυριολεκτικά τους πρόσφυγες σε κλειστά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Της πρότασης του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής προς την ΕΕ για αναστολή της Συνθήκης της Γενεύης. Έρχεται σε συνέχεια της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας και των Κανονισμών του Δουβλίνου, που έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε αποθήκη ψυχών και φυλακή για τους πρόσφυγες. Σε μια, μάλιστα, χρονική στιγμή που η κυβέρνηση καμαρώνει για την ενίσχυση της συνεργασίας της με το κατοχικό κράτος του Ισραήλ και για την συμμαχία της με τους ιμπεριαλιστικούς συνασπισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που έχουν υποθάλψει τους πολέμους και τις μεγάλες καταστροφές χωρών, οι οποίες δημιούργησαν τα τεράστια προσφυγικά κύματα φυγής προς την Ευρώπη.
Παλεύουμε για:
Ένα μεγάλο αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό κίνημα που θα βάζει τέλος στις αιτίες της προσφυγιάς
Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των προσφύγων για διεθνή προστασία και ελεύθερη, ασφαλή μετακίνηση προς τις χώρες όπου επιθυμούν να ζήσουν, με κατάργηση της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας και των Κανονισμών του Δουβλίνου.
Διεκδικούμε αξιοπρεπείς δομές στέγασης για όλους/ες τους πρόσφυγες, με κατάργηση των στρατοπέδων εξαθλίωσης και αποτροπή κάθε πολιτικής που στοχεύει στην φυλάκισή τους. Κανένας άνθρωπος, ντόπιος, πρόσφυγας ή μετανάστης χωρίς στέγη και φαγητό.
Απαιτούμε την επίσπευση των διαδικασιών για χορήγηση ασύλου και ταξιδιωτικών εγγράφων ώστε να μπορούν να μεταβούν στην χώρα της επιλογής τους.
Απαιτούμε την ισότιμη πρόσβαση των προσφύγων στην υγεία, στην παιδεία και στην κοινωνική ζωή.
Ο αγώνας ντόπιων και μεταναστών ενάντια στις πολιτικές που μας εξαθλιώνουν όλες και όλες είναι κοινός.
Όλοι και όλες στη συγκέντρωση της 20ης Ιουνίου στην Ομόνοια στις 2 μμ

Comments are closed.