Ζωή: Ο Τσίπρας ενέδωσε σε παρακρατικές πρακτικές

Τσίπρας - Ζωή Κωνσταντοπούλου

 

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Πρωινή Πτήση» με το δημοσιογράφο Τηλέμαχο Σαντοριναίο.
Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:
Αναφορικά με τις αποκαλύψεις των Παραπολιτικών
Ζ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Τα ερωτήματα και οι απαντήσεις είναι αμείλικτες και για τα πρόσωπα που θέλησαν να λειτουργήσουν ως εντολείς των αξιωματικών και μελών της Ελληνικής Αστυνομίας και για τα μέλη της Ελληνικής αστυνομία που δέχτηκαν να δρουν κατά αυτό τον τρόπο. Είναι δυστυχώς τα συμπεράσματα πολύ λυπηρά αλλά ταυτόχρονα προσκαλούν και για αποφάσεις και για συνολικότερες αλλαγές θεσμικές. Τα φαινόμενα κατάχρησης εξουσίας, τα φαινόμενα εργαλειοποίησης της Αστυνομίας αλλά ακόμη και των δικαστηρίων και η τάση της εξουσίας, ιδίως όσων της καταχρώνται, να ελέγξουν θεσμούς, μηχανισμούς και όργανα που προορίζονται να υπηρετούν τους πολίτες φαίνεται αχαλίνωτη. Πέραν του συγκεκριμένου περιστατικού που καταγράφεται και αποτυπώνεται προκύπτει επίσης ένας πρωθυπουργός που παρακολουθεί τους υπουργούς του, κάτι που επίσης έχει οσμή παρακράτους, και από την άλλη πλευρά προκύπτει ότι υπάρχουν εμπεδωμένες λειτουργίες μέσα στην ελληνική Αστυνομία και άνθρωποι πρόθυμοι να δεχτούν και να εκτελέσουν εντολές αυτού του τύπου απ’ όποιον και αν προέρχονται.
Ζ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια αμφιβολία ότι δεν μιλάμε για μια χρηστή διακυβέρνηση ούτε για μια καθαρή άσκηση εξουσίας, μιλούμε για ανθρώπους οι οποίοι αλληλοεκβιάζονταν και δεν είναι το πρώτο περιστατικό αυτό το οποίο διαπιστώνεται. Ένας πρωθυπουργός που έχει αυτά στην κατοχή του αντιλαμβανόμαστε πως δρα και πως συνεννοείται με τους υπουργούς του. Θυμόμαστε αντίστοιχα τους αλληλοεκβιασμούς Κοτζια–Καμμένου–Τσίπρα για την υπόθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Υπάρχουν καταγγελίες που δεν διερευνήθηκαν και κυρίως προκύπτει, εγώ βεβαίως το είχα διαπιστώσει στο πλαίσιο της θητείας μου ως προέδρου της Βουλής, ότι πάρα πολύ γρήγορα ο συγκεκριμένος πρωθυπουργός ενέδωσε σε πρακτικές οι οποίες είναι παρακρατικές και δεν έχουν καμία σχέση όχι με Αριστερά, δεν έχουν καμία σχέση με δημοκρατία. Ο πρωθυπουργός ο οποίος περνάει το χρόνο του διαβάζοντας απομαγνητοφωνήσεις που του φέρνει ο διοικητής της ΕΥΠ, ο πρωθυπουργός ο οποίος περιμένει κάθε βράδυ το διοικητής της ΕΥΠ για ενημέρωση είναι σίγουρα ένας πρωθυπουργός ευάλωτος, διαχειρίσιμος, χειραγωγήσιμος και σε καμία περίπτωση δεν είναι ένας πρωθυπουργός που μπορεί να υπηρετήσει το συμφέρον του ελληνικού λαού.
Ζ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Επειδή φαντάζομαι ότι θα τεθεί αυτο το ζήτημα και σε ένα επίπεδο ποινικών ευθυνών υπουργών και πρωθυπουργών ότι εγώ δεν συμμερίζομαι καθόλου τη θέση που λεει ότι δεν ελέγχουμε έναν πρώην πρωθυπουργό επειδή είναι πολιτικός αντίπαλος. Αλίμονο αν υπάρχουν τέτοιου είδους στεγανά και τέτοιου είδους ασυλίες.
Αναφορικά με το spot του ΣΥΡΙΖΑ
Ζ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είναι ένα κακόγουστο spot που αυτό το οποίο προσπαθεί να διαδώσει δηλαδή ότι υπάρχει ζήτημα χρηματοδότησης των ΜΜΕ και αδιαφάνειας και το οποίο σωστά λέτε ότι εξατομικεύει στοχοποιώντας τους δημοσιογράφους και όχι τόσο τις ιδιοκτησίες ,είναι ένα ζήτημα το οποίο παραμένει ανοιχτό και για το οποίο δεν έχει δώσει απαντήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ Και η κυβέρνηση Τσίπρα από το 2016-17. Η υπόθεση παρακρατικού τύπου χρηματοδότησης ΜΜΕ από τα κονδύλια της ΕΥΔΑΠ επί διοικητή Μπενίση συντρόφου της περιφερειάρχη Αττικής της κας Δούρου τότε και με τη συμμετοχή του κ.Παππά και του ίδιου του κ. Τσίπρα. Θυμόμαστε όλοι ότι υπήρξε διανομή χρημάτων… Κατά την άποψή μου αυτή η ανοιχτή υπόθεση που δεν έχει παραγραφεί θέτει ένα σοβαρότατο ζήτημα και απορώ πως ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει στο μητρώο του μια τέτοια ζοφερή υπόθεση πως θέτει αυτό το θέμα κατ’ αυτό τον τρόπο της αντιμετάθεσης. Εγώ δεν είμαι ούτε από εκείνους που θα πουν ότι όλα είναι καθαρά και διαφανή, για όλα πρέπει να υπάρχει διαφάνεια και φυσικά θα πρέπει να ξέρει ο πολίτης που κατευθύνεται το δημόσιο χρήμα από την άλλη όμως πλευρά δεν μπορεί να τίθεται αυτό το θέμα κατ’ αυτό τον τρόπο από ένα κόμμα που έχει από θέση κυβερνητική αυτό το μητρώο και που δεν έχει απαντήσει.
Ζ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Σήμερα θα κάνω μια μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το πολύ σοβαρό ζήτημα που ανατρέχει αρκετά χρόνια πίσω και συνεχίζεται των αυθαίρετων εργασιών που γίνονται στο λιμάνι του Πειραιά και της μεγάλης έκθεσης των πολιτών σε κινδύνους από τοξικά απόβλητα και από μολυσμένα ιζήματα που εναποτίθενται στον πυθμένα του λιμανιού και στο Σαρωνικό.

Comments are closed.