Ξέχασε η Δώρα να ρωτήσει τον Παππά για τις καταγγελίες Μαρινάκη

 

… και τον Καλογρίτσα

Το “πρόβλημα” στη χθεσινή συνέντευξη του Νίκου Παππά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA με τη Δώρα Αναγνωστοπούλου, δεν ήταν η παρουσία του πρώην υπουργού στο κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη… Αλλά οι απαντήσεις του! Κι αυτό διότι, δεν έπειθαν, σε πολλά σημεία ήταν αντιφατικές, ενώ και ο ίδιος φαινόταν να είναι σε δύσκολη θέση. Βεβαίως η τελική κρίση ανήκει στους τηλεθεατές και ψηφοφόρους.

Η δημοσιογράφος λοιπόν έθεσε όλες τις ερωτήσεις για τη συνομιλία που αποκαλύφθηκε, μάλιστα επέμενε σε ορισμένες, διότι δεν έπαιρνε απαντήσεις… Αλλά απο κει και πέρα δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει ή να λησμονήσει ότι ο ιδιοκτήτης του MEGA Βαγγέλης Μαρινάκης πριν ένα χρόνο είχε καταγγείλει ονομαστικά τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά ότι πήγε στο γραφείο του και ζήτησε να δανείσει τον Καλογρίτσα ώστε να αποκτήσει τηλεοπτικό σταθμό.

Ήταν μια ευκαιρία λοιπόν να ερωτηθεί ο πρώην υπουργός και για αυτήν τη συνάντηση και κυρίως για το αίτημα του, αλλά πήγε χαμένη!

Σημειώνεται ότι ο επιχειρηματίας είχε αναφέρει τότε: «Μια ημέρα πριν καταθέσουμε τη δόση μου μετέφερε την επιθυμία του “μεγάλου”, όπως είπε για τον πρωθυπουργό, να πληρώσουμε το ποσό της πρώτης δόσης 26,3 εκατ. ευρώ που μας αναλογούσε. Αν και το τοπίο ήταν θολό για την επιστροφή των χρημάτων, εμείς πληρώσαμε και μας ευχαρίστησαν. Τα χρήματα αυτά ήταν πεντακάθαρα, γιατί είχαν ελεγχθεί εξονυχιστικά και όλο το τίμημα και δεν υπήρχε καμία υπόνοια για μαύρο χρήμα, όπως λέει σήμερα ο κ. Παππάς που τότε χαρακτήριζε αψεγάδιαστο τον φάκελο. Μου ζήτησαν τότε και μια άλλη χάρη, ο κ. Παππάς, που αποτελούσε αίτημα του πρωθυπουργού, όπως μου έλεγε. Να συναντήσω τον κ. Καλογρίτσα, ο οποίος και πράγματι ήρθε στο γραφείο μου και μου ζήτησε να του καταβάλω υπό μορφή δανεισμού το ποσό της πέμπτης δόσης των 20,2 εκατ. ευρώ για να πληρώσει την πρώτη δόση. Για να τον βοηθήσω για να έχουν ένα κανάλι. Επειδή είχα επισκεφθεί τον κ. Παππά στο γραφείο του, υπάρχουν δελτία Τύπου επ’ αυτού, ήταν κάτι που μου το ζήτησαν. Εξήγησα στον κ. Καλογρίτσα ότι είχα όλη την καλή διάθεση αλλά δεν μπορούσα να το πράξω, βλέπετε ότι δεν ήταν μόνο ευχαριστημένοι με τα χρήματα του Μαρινάκη αλλά ήθελαν και να δώσει χρήματα στον Καλογρίτσα για το κανάλι που χτιζόταν μέσα στο Μαξίμου».

Comments are closed.