“Ρε Μιχάλη… ρε Μιχάλη, τι πράγματα είναι αυτά”;

 

«Ρε Μιχάλη… ρε Μιχάλη, τι πράγματα είναι αυτά; Σήκω πάνω σε παρακαλώ, μεγάλος άνθρωπος…» του είπε ο παλιός διευθυντής της ΕΛΑΣ. Τίποτα εκείνος. Αμέσως ήρθε ο διασώστης του ΕΚΑΒ με τη μοτοσικλέτα, τον σήκωσε, του έβαλε κολάρο και τον βοήθησε να κάτσει στο απέναντι καφενείο, όπου λίγο αργότερα συνομιλούσε με τους… διώκτες του.

Κάπως έτσι συνέβησαν τα πράγματα χθες έξω από το υπουργείο Οικονομικών όπου καμιά 200αριά εργαζόμενοι σε δήμους, νοσοκομεία, δημόσιες υπηρεσίες και σε κλειστά ξενοδοχεία, συγκεντρώθηκαν με σκοπό να διεκδικήσουν βαρύ και ανθυγιεινό επίδομα και απόσυρση του νομοσχεδίου για τις πορείες. Τέσσερις – πέντε εξ΄ αυτών, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννακό, πλησίασαν τον φραγμό της Αστυνομίας και άρχισαν τα τζαρτζαρίσματα. Σε ελαχιστα δευτερόλεπτα ο Γιαννακός βρέθηκε στο έδαφος, έπιασε το κεφάλι του, και στη συνέχεια γύρισε ανάποδα, ξαπλώνοντας κατάχαμα.

Πάντως, το μπλονζόν του Μιχάλη ήταν θεαματικό για την ηλικία του κι επειδή «ο θεαματικός λόγος αποσιωπά επιδεικτικά ό,τι δεν του αρέσει» (Ντεμπόρ), ο «τα πάντα ορών» από τα ψηλά πατώματα του υπουργείου Χρήστος Σταϊκούρας, ζήτησε να δει την αντιπροσωπεία τους.

Και τότε συνέβη το εξής, οι συνδικαλιστές – ενώπιον συναδέλφων τους, δημοσιογράφων και αστυνομικών- διαπληκτίστηκαν έντονα για το ποιος θα ανέβει πάνω. «Δεν μπορεί το διαπαραταξιακό να εκπροσωπηθεί από 2-3 άτομα» φώναζε ο ένας. Άλλος ζητούσε «λιγότερη συμμετοχή για να ‘χουμε χρόνο να βάλουμε περισσότερα αιτήματα». Τέλος πάντων μετά από 15 λεπτά, ανέβηκαν 6-7 άτομα, τα οποία δεν είδε κανείς αφού όσοι ετέθησαν εκτός έλεγαν πως δεν θα αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα της συνάντησης.

Comments are closed.