Γλέντι στις ειδήσεις της ΕΡΤ

Του Πέτρου Κοντραφούρη*

Στην ΕΡΤ βέβαια δεν υπάρχουν θρύλοι. Αν μιλάμε για κάποιον που έγραψε τη δική του ιστορία και έγινε τραγούδι, αυτός είναι ο Γιάννης Διακογιάννης. Στις ειδήσεις πάντως του φορέα, το έριξαν στο γλέντι όπως έμαθα. Μέθυσαν με το «νέκταρ» της επιτυχίας των ειδήσεων που σημειώνει άνοδο στην τηλεθέαση μετά την αλλαγή ώρας από τις 19:00 στις 21:00. Αυτοί που άλλαξαν την ώρα το επανέφεραν στην παλιά ώρα αφού είδαν την πανωλεθρία του δελτίου. Το παρακολουθούν λέει περίπου 161χιλιαδες τηλεθεατές. Δεν ξέρω αν άνοιξαν σαμπάνιες και ουίσκι, αλλά οι ανακοινώσεις θριαμβολογούν!!!

Δεν έχουν καταλάβει οι «μεγαλοπαράγοντες» του φορέα, ότι από τις 19:00 μέχρι τις 21:00βρίσκονται σε σκληρό ανταγωνισμό των ειδήσεων 6 πανελλαδικά κανάλια. ALPHA,ANT1, STAR, ΣKAI, MEGA, OPEN. Στις 21:00 η ΕΡΤ παίζει μόνη της στο γήπεδο, δεν μπορεί να βάλει γκόλ και θριαμβολογεί για επιτυχία διότι πέρασε το Mega και Open, επειδή την παρακολουθούν μερικοί ηλικιωμένοι από την ύπαιθρο ή τα καφενεία.

Φαίνεται ότι εκεί στην ΕΡΤ όσοι αναλάβατε θέσεις ευθύνης από άσχετη διοίκηση, της πουλάτε «παραμύθα» και αυτή τρώει βλίτα εποχής. Τώρα μάλιστα που γίνεται αναμόρφωση στη διεύθυνση ειδήσεων με νέο Newsroom δαπανώντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ του ελληνικού λαού θα γίνει η ΕΡΤ πραγματικό BBC.

Ούτε ξένα ειδησεογραφικά κανάλια δεν μπορούν να αντιγράψουν οι τηλεοπτικοί φωστήρες. Με το να βγαίνει μια κυρία και να λέει είμαι η κυρία τάδε… και παρακολουθείτε τις ειδήσεις θα κάνετε τηλεθέαση; είστε βαριά ασθενείς. Τρέμε… Χατζηνικολάου. Λέγε κάθε βράδυ το ονομά σου, έτσι θα αυξήσεις την τηλεθέαση και θα σε… μάθει ο κόσμος.

Μαξίμου μπράβο, βρήκες τους ανθρώπους που χτίζουν την τηλεόραση της νέας εποχής. ΚΥΡΙΑΚΟ, μην χάσεις αυτά τα πρόσωπα. Ούτε στα φακελάκια του πάλε ποτέ «κλιν» δεν θα βρεις. Πάντως έχω πρόσβαση στο Aljazeera, αν θέλετε μπορεί να έρθει ειδικό κλιμάκιο να αφαιρέσει μερικούς «κάλους» από ασθενείς. Ίσως έτσι λειτουργήσουν καλύτερα στη σκέψη και το μυαλό.

*Ο Πέτρος Κοντραφούρης είναι παραγωγός- σκηνοθέτης, υπηρέτησε στην ΕΡΤ για μερικές δεκαετίες σε πρόγραμμα και ενημέρωση, με περισσότερες από 18.000 ώρες παραγωγής και σκηνοθεσίας ειδήσεων, εκπομπών, πολιτικών συγκεντρώσεων, Βουλή των Ελλήνων και προγραμμάτων. Πρώην συνεργάτης της Bill Hays Productions και Morton Internationalentertainment, μέλος της SMPTE και συνεργάτης ξένων δικτύων. Έχει δημοσιεύσει πολλά σχόλια και άρθρα γύρω από την τηλεόραση. Η δημοσιογραφία ήταν ο πρώτος επαγγελματικός του χώρος, πριν σπουδάσει τηλεόραση στη Μέκκα του καπιταλισμού και της τέχνης στις ΗΠΑ.

Comments are closed.