Φαν του Κένεντι ο Χαρδαλιάς: Η πρωτότυπη διακόσμηση στο γραφείο του

ΕΙΚΟΝΕΣ

Το ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς και η Πολιτική Προστασία υπό τη μορφή υφυπουργείου βρήκε στέγη είναι γνωστό… Αυτό όμως που δεν είναι γνωστό είναι η διακόσμηση που επέλεξε ο υφυπουργός και μάλιστα την επιμελήθηκε ο ίδιος! Σίγουρα είναι πρωτότυπη (όπως αρμόζει σε ένα στρατηγείο) και ταυτόχρονα τιμητική (για τους πραγματικούς ήρωες της Πολιτικής Προστασίας)!

Αλλά ας αφήσουμε τον “Βηματοδότη” να μας την παρουσιάσει όπως την κατέγραψε στο ρεπορτάζ του: “Ο Νίκος Χαρδαλιάς μετακόμισε στο νέο του στρατηγείο. Ισως ποτέ άλλοτε στην ιστορία των υπουργείων σ΄αυτήν τη χώρα δεν υπήρξε τέτοιο ογκώδες και συνάμα λειτουργικό κτίριο που μετατράπηκε σε υφυπουργείο. Αξιοποιήθηκε πλήρως (και με ελάχιστα χρήματα) ένα ολυμπιακό ακίνητο (αυτό του ξένου Τύπου) δίπλα ακριβώς από το Golden Hall, που χρόνια τώρα μαράζωνε.

Στο κτίριο αυτό ο κ. Χαρδαλιάς είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει όποτε και να έρθει το δεύτερο κύμα πανδημίας, σ΄αυτό έχουν εγκατασταθεί οι υπηρεσίες ιχνηλάτησης, η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, οι υπηρεσίες έκτακτων καταστροφών κτλ. Ενα πραγματικό ετοιμοπόλεμο στρατηγείο για την αντιμετώπιση κάθε πιθανού κινδύνου.

Εκείνο που περισσότερο εντυπωσιάζει δεν είναι τόσο ο όγκος του ακίνητου που στεγάζει το υφυπουργείο, αλλά η έξυπνη λειτουργικότητά του, την οποία επιμελήθηκε, όπως έμαθα, προσωπικά ο υφυπουργός. Εκτός του γεγονότος ότι το σήμα της Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται παντού, ακόμα και ανάγλυφο πάνω στα τζάμια, υπάρχουν, βλέπετε και οι… επιγραφές. Στην είσοδο φιγουράρει μία επιγραφή με υπογραφή του Προέδρου John F. Kennedy στα αγγλικά: «Η ηγεσία και η μάθηση απαραίτητες μεταξύ τους». Λίγο πιο κάτω άλλη επιγραφή με υπογραφή Donald McGannon: «Η ηγεσία δεν είναι θέση ή τίτλος, είναι δράση και παράδειγμα». Εν συνεχεία τρίτη επιγραφή, εκεί κοντά στα ασανσέρ, με υπογραφή Brian Tracy: «Το πραγματικό τεστ της ηγεσίας είναι πόσο καλά λειτουργεί σε μια κρίση»…

Ολες αυτές οι επιγραφές είναι ανάμεσα σε εντυπωσιακές φωτογραφίες, από τις γυναίκες και τους άνδρες που έδωσαν και δίνουν τη μάχη για τον Covid-19, για την πυροπροστασία, για την ασφάλεια της χώρας. Ο κ. Χαρδαλιάς τιμά με αυτόν τον τρόπο όλους αυτούς που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης. Το μάτι πέφτει αμέσως σε μια φωτογραφία μιας νεαρής πιλότου στα Σινούκ από το 4ο Τάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού. Φωτογραφία βγαλμένη από μια αποστολή αεροπυρόσβεσης. Δεν λείπουν βεβαίως οι φωτογραφίες των νοσηλευτριών από τις εντατικές κλινικές, των πυροσβεστών, των αστυνομικών, όλων αυτών που φροντίζουν για την προστασία της χώρας.

Comments are closed.