Ζέρβας: Εδώ στη Θεσσαλονίκη πάμε για το «Μεγάλο Ποδηλατόδρομο»

Αυτές οι μεγάλες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις είναι «δύσκολοι τοκετοί»…

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας , μίλησε στα «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Καινούργια μέρα» με τον Δημήτρη Τάκη.
Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:
Κ.ΖΕΡΒΑΣ: Εδώ στη Θεσσαλονίκη πάμε για το «Μεγάλο Ποδηλατόδρομο». Αυτές οι μεγάλες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις είναι «δύσκολοι τοκετοί». Κάποιοι θα ξεβολευτούν, κάποιοι θα ταλαιπωρηθούν αλλά ουσιαστικά πρέπει να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις ούτως ώστε η πόλη να είναι πιο βιώσιμη.
Κ.ΖΕΡΒΑΣ: Κάνουμε τον ποδηλατόδρομο γιατί πρέπει να προσφέρουμε ένα εναλλακτικό μέσο μεταφοράς. Η Θεσσαλονίκη είναι μια επίπεδη πόλη, πολύ εύκολα μπορεί να πάει ένας από το ανατολικό της άκρο στο δυτικό και ανάποδα χωρίς να χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη φυσική κατάσταση άρα έπρεπε να διαμορφώσουμε ένα δίκτυο ποδηλατόδρομων. Το κέντρο της Θεσσαλονίκης έχει 400 χιλ. οδικό δίκτυο παρέλαβα 12 χιλ. ποδηλατόδρομο και αυτό σε άθλια κατάσταση και ο κόσμος που θέλει να χρησιμοποιήσει εναλλακτικά το ποδήλατο με όλα αυτά τα προβλήματα δεν είχε αυτή τη δυνατότητα. με τις δυνατότητες που μας έδωσε η κυβέρνηση, με λίγο fast track διαδικασίες γιατί αλλιώς πρέπει να περάσουν χρόνια ουσιαστικά διπλασιάσαμε αυτό το δίκτυο ποδηλτόδρομων για να προσφέρουμε προσωρινά τουλάχιστον, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, ένα εναλλακτικό μέσο.
Κ.ΖΕΡΒΑΣ: Πρέπει να δούμε αυτό που συμβαίνει παντού στην Ευρώπη ποδήλατο δηλαδή πλέον το ποδήλατο και με την παρουσία των ηλεκτρικών ποδηλάτων πάμε σε μια νέα φάση μετακίνησης και βιώσιμης κινητικότητας μέσα στις πόλεις μας.

Comments are closed.