“Χαστούκια” τρώει το “Βήμα”

… από “Θέμα” και “Καθημερινή”

Δεν είναι μόνο οι κυκλοφορίες (των Κυριακάτικων φύλλων) που υστερεί έναντι των ανταγωνιστών του, υπολείπεται και σε θεματολογία. Συνήθως συμβαδίζουν αυτά. Το “Βήμα” της Κυριακής παρά τις πρόσφατες αλλαγές σε θέσεις και πρόσωπα, εμφανίζει μια άνευ προηγουμένου θεματολογική καθίζηση! Ισως ποτέ άλλοτε στην ιστορία του όσο σήμερα, δεν υστερούσε σε θέματα και ρεπορτάζ!

Η εφημερίδα, εκτός από ισχυρή ναυαρχίδα του κραταιού ΔΟΛ και σύμβολο της πολιτικής ελίτ… Πάντα παρήγαγε πολιτική με τα ρεπορτάζ, τα θέματα, τα άρθρα, τις συνεντεύξεις, όριζε την πολιτική και πολιτιστική ατζέντα… Και όλοι συζητούσαν για το “Βήμα”. Και την περίοδο Ψυχάρη, η εφημερίδα ήταν άψογη, με αποκλειστικά, με θέματα, ζωντανή, ενεργή… Ο εκδότης “έπαιζε” τα παιχνιδια του για να κουμαντάρει εναν τεράστιο εκδοτικό οργανισμό, αλλά δεν παραμελούσε στο ελάχιστο την εφημερίδα και διαρκώς ζητούσε θέματα, ρεπορτάζ και αποκλειστικά. Και τα έπαιρνε!

Σήμερα το φύλλο βρίσκεται σε παρακμή. Επαναλαμβάνει τον εαυτό του και όλα μοιάζουν να είναι στον “αυτόματο”! Καμια έμπνευση, ανύπαρκτη θεματολογία. Καμια είδηση, κανένα ρεπορτάζ… Καμια ζωντάνια!

Το “Θέμα” και η “Καθημερινή” πρωτοστατούν στα “Αποκλειστικά” ρεπορτάζ. Ολα τα μεγάλα θέματα της επικαιρότητας τον τελευταίο μήνα έχουν βγει από τα δυο φύλλα. Το “Βήμα” είναι απόν από τη δημοσιογραφική κούρσα των μεγάλων εντύπων! Επαναλαμβάνει τη θεματογραφία της εβδομάδας και σε όποιον αρέσει!

Comments are closed.