Οδηγούμαστε σε ξαφνικό θάνατο – αλα ΕΡΤ- και στο ΑΠΕ λόγω ανίκανης διοίκησης;

 

Μόνον από ανικανότητα ή υπάρχει και κάτι άλλο.
Αυτό είναι το ερώτημα τις τελευταίες μέρες στο Μέγαρο Μαξίμου, σχετικά με τα όσα κατά διαστήματα «βγαίνουν» από το κρατικό Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Μάλιστα, την περασμένη Κυριακή, μετά από είδηση σύμφωνα με την οποία το Πολεμικό Ναυτικό εξέδωσε Navtex για την περιοχή του Καστελόριζου ώστε να γίνουν ασκήσεις με πραγματικά πυρά, οι υποψίες στο Μαξίμου φούντωσαν.
Και αυτή δεν ήταν η πρώτη «γκάφα» του ΑΠΕ τους τελευταίους μήνες.
« Γκάφες» όμως, όπως λένε στο Μαξίμου… τυχαιως αφορούν την κυβέρνηση…
Το πρόβλημα ΑΠΕ, πάντως, έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις στις συσκέψεις του Μαξίμου. Μάλιστα σε μια από αυτές, πριν λίγες εβδομάδες, υπουργός κατηγόρησε ευθέως την ηγεσία του κρατικού πρακτορείου ότι «υπονομεύει την κυβέρνηση αλλά και τον ίδιο, συστηματικά». Διαπίστωση με την οποία φαίνεται να συμφώνησαν και άλλοι από αυτούς που συμμετείχαν στη σύσκεψη.
Γι αυτό και μετά τη νέα γκάφα της περασμένης Κυριακής –που παρ΄ ολίγον να οδηγήσει σε νέα όξυνση της κατάστασης με την Τουρκία στην περιοχή του Καστελορίζου – αναρωτιούνται αν πρόκειται για ανικανότητα συντακτών και προϊσταμένων τους ή για εσκεμμένη κίνηση.
Πάντως το κλίμα είναι πολύ βαρύ στο Μαξίμου, αλλά και στην Πειραιώς, στη ΝΔ, για την ηγεσία του ΑΠΕ (που βέβαια η ιδια η κυβέρνηση τοποθέτησε….)
Μάλιστα η ηγεσία του κρατικού πρακτορείου φαίνεται να έχει χάσει και τους υποστηρικτές που είχε στο Μαξίμου, τους πρώτους μήνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τόσο γιατί δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στους στόχους της κυβέρνησης για ένα δυναμικό και παρεμβατικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, όσο και γιατί οι επιλογές που έχει κάνει ως τώρα σε πρόσωπα (σε ορισμένα από τα οποία έχει σχεδόν «παραδώσει τα κλειδιά του μαγαζιού», όπως λένε χαρακτηριστικά) είναι είτε κακές, όπως αποδεικνύεται, είτε παραμένουν οι ίδιες που ήταν επί Σύριζα, με μια σειρά προβλήματα (ανάμεσα σε αυτά και ανικανότητας)…
Στο Μαξίμου, τηρούν στάση αναμονής, ως τον επερχόμενο ανασχηματισμό, μια και όπως λένε όσοι γνωρίζουν, με την αλλαγή υπουργού για τα Μέσα ενημέρωσης, θα γίνουν και οι διορθωτικές κινήσεις, σε πολλά επίπεδα (λειτουργίας και προσώπων στο ΑΠΕ). Πόσο μεγάλες θα είναι αυτές οι αλλαγές, είναι ακόμα άγνωστο, αν και όπως φαίνεται οι σημερινοί κυβερνητικοί αρμόδιοι –που σχεδόν δεν έχουν καμία επαφή με την ηγεσία του ΑΠΕ – εισηγούνται «ξήλωμα των πάντων».

Το ζήτημα είναι πως, το τελευταίο διάστημα, με αφορμή «γκάφες» του ΑΠΕ και ανυπαρξία του σε πολλά μεγάλα θέματα έχουν αρχίσει να ακούγονται –και μάλιστα πολύ δυνατά – αυτές οι φωνές στο Μαξίμου αλλά και αλλού για «κίνηση αλά ΕΡΤ επί Σαμαρά» και στο πρακτορείο.
Δηλαδή για «ξαφνικό θάνατο» και «από την αρχή νέο πρακτορείο ειδήσεων σε νέα βάση και με νέα πρόσωπα».
Λέτε τελικά, η λάθος επιλογή ηγεσίας στο ΑΠΕ και η αδυναμία επαφής με τα κυβερνητικά στελέχη, αλλά και η προώθηση στελεχών που δεν μπορούν να διοικήσουν ένα τόσο σημαντικό Μέσο ενημέρωσης, να οδηγήσει να πάρουν το πάνω χέρι , οι «σκληροί» και να έχουμε «νέα περίπτωση ΕΡΤ», με ανέργους δημοσιογράφους και ό,τι άλλο αυτό θα σημαίνει;

Comments are closed.