Πτώση αεροσκάφους στις Σέρρες

O πλάτανος έσωσε τη ζωή του πιλότου – ΒΙΝΤΕΟ

Ο αιωνόβιος πλάτανος που βρίσκεται στην πλατεία της Πρώτης Σερρών, φαίνεται να ήταν σωτήριος για τον νεαρό πιλότο που λίγο πριν τις 9:30 προσέκρουσε με το μονοκινητήριο αεροσκάφος του σε οικήματα της περιοχής. Αυτό τουλάχιστον μεταφέρει μέσω του ThessToday.gr, ο πρόεδρος της Πρώτης Σερρών, Νίκος Μπακάλης.

Ο πιλότος, έχει υποστεί κατάγματα στο κεφάλι και στην κνήμη, ενώ έχει θλαστικό τραύμα στη μύτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταφέρθηκε με ταξί στο νοσοκομείο Σερρών και όχι με το ΕΚΑΒ το οποίο δεν έφθασε ποτέ.

“Τις πρώτες βοήθειες τις πρόσφερε μικροβιολόγος ιδιώτης μαζί με μία νοσοκόμα. Στη συνέχεια ήρθε ο δήμαρχος Αμφίπολης ο οποίος τυχαίνει να είναι γιατρός και επιλήφθηκε της κατάστασης» τόνισε ο κ. Μπακάλης.

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα

Στις 9:10 περίπου ένα μονοκινητήριο που απογειώθηκε από την Αλεξανδρούπολη εμφανίστηκε στην Πρώτη Σερρών «να κόβει αδικαιολόγητες βόλτες» ανέφερε ο κ. Μπακάλης.

Λίγο μετά κατέπεσε στην πλατεία του χωριού. Ο θόρυβος της πτώσης ήταν εκκωφαντικός και αμέσως εκλήθη η Πυροσβεστική από τον πρόεδρο της Πρώτης. Ο ίδιος περιγράφει στο ThessToday.gr ότι αντίκρισε το αεροπλάνο να κρέμεται από τα κάγκελα ενός σπιτιού στην πλατεία του χωριού και τον πιλότο αιμόφυρτο. «Η ζημιά αποφεύχθη επειδή στο μέρος της πτώσης υπήρχε αιωνόβιος πλάτανος και έκοψε την φόρα του αεροπλάνου” σύμφωνα με την εκτίμηση του Νίκου Μπακάλη.

Ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος άλλος τραυματίας από το συμβάν, ενώ το μαγαζί που ήταν δίπλα στο σπίτι και υπέστη επίσης καταστροφές, ήταν κλειστό.

Πηγή thesstoday.gr

Comments are closed.