Επιτυχία του “Βήματος” η αποκάλυψη της συμφωνίας Ελλάδας-Αιγύπτου

Η εφημερίδα είχε αντανακλαστικά και ρεπορτάζ και έβγαλε πρώτη την είδηση

Μπορεί να πικράναμε τους δημοσιογράφους στο “Βήμα” σε πρόσφατο σχόλιο για το γεγονός ότι εδώ και καιρό η εφημερίδα έχει υποχωρήσει όσον αφορά τη δημοσίευση, είτε αποκλειστικών θεμάτων ευρύτερου ενδιαφέροντος είτε θεμάτων που γίνονται αντικείμενο συζήτησης και δρομολογούν εξελίξεις, αλλά με λύπη ως διαχρονικοί αναγνώστες του “Βήματος” καταγράψαμε μια πραγματικότητα.

Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι δεν θα καταγράφουμε και τις επιτυχίες της εφημερίδας όπως στην προκειμένη περίπτωση το γεγονός ότι ήταν το “ΒΗΜΑ” εκείνο που πρώτο αποκάλυψε τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για τις θαλάσσιες ζώνες. Σε αποκλειστικό ρεπορτάζ του επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ του “Βήματος” Άγγελου Αθανασόπουλου που είναι παράλληλα και ο διπλωματικός συντάκτης της εφημερίδας έγινε γνωστή η συμφωνία και η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στην Αίγυπτο.

Για ακατανόητους λόγους αφού το θέμα ήταν αποκλειστικό κάποια Μέσα έσπευσαν να το οικειοποιηθούν ενώ είναι αυταπόδεικτο ποιος το έβγαλε, ενώ κάποια άλλα λειτουργώντας μίζερα και αντιδεοντολογικά δημοσίευσαν την είδηση χωρίς αναφορά στην πηγή.

Comments are closed.