Η θεομηνία είναι θεομηνία, ας πιάστηκε στον ύπνο ο Χαρδαλιάς

 

Το απρόοπτο, το απόλυτο (κακό) και το καθολικό (της ζημιάς) που συμβαίνει με τις φυσικές καταστροφές (οι οποίες όλες έχουν και το στοιχείο της ανθρώπινης παρέμβασης στη φύση), είναι ίδιο, είτε πρόκειται για τις πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής είτε τώρα στην Εύβοια… Ο ανθρώπινος πόνος και κόπος είναι ανυπολόγιστος!

Υπάρχει όμως μια διαφορά στη διαχείριση και είναι εμφανής. Επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε μια παθητική, αδρανής προσπάθεια, του τίποτα στην ουσία, και ταυτόχρονα διάθεση για “κουκούλωμα”. Η παρούσα κυβερνητική διαχείριση είναι δραστήρια, ας πιάστηκε στον ύπνο η Πολιτική Προστασία του Χαρδαλιά. Δεν χάνουν χρόνο και κινητοποιούν το μηχανισμό με μεγαλύτερο δυναμισμό και περισσότερη αποτελεσματικότητα. Ελέγχονται για το θέμα του 112… Αλλά υπήρξε ετοιμότητα και από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν δράση λύνουν προβλήματα.

Ο κρατικός μηχανισμός επι ΣΥΡΙΖΑ δεν λειτουργούσε επαρκώς, διότι οι Συριζαίοι δεν ήξεραν πώς να το κάνουν! Δεν είχαν το know how!

Οι σημερινοί κυβερνώντες γνωρίζουν τι να κάνουν και πώς να το κάνουν, ώστε οι πολίτες να έχουν άμεση ανακούφιση. Και γίνεται. Αυτό εισπράττει ο Μητσοτάκης στις δημοσκοπήσεις, το ενδιαφέρον του για τα προβλήματα των πολιτών. Ο κόσμος τού το αναγνωρίζει.

Όλες οι κυβερνήσεις του Τσίπρα ήταν αναποτελεσματικές στα πρακτικά και καθημερινά προβλήματα των πολιτών, όταν δεν ήταν αδιάφορες ή εχθρικές! Η περίπτωση του Ματιού όμως δεν είναι μόνο μνημείο πολιτικής ανικανότητας, αλλά και ανάγωγης συμπεριφοράς! Ποτέ δεν ζήτησαν μια συγγνώμη, όχι γιατί αυτοί έβαλαν τη φωτιά, επειδή κυβερνούσαν και είχαν την ευθύνη και την τύχη αυτού του λαού στα χέρια τους. Γιατί το “ατύχημα” έγινε στη βάρδια τους!

Η διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην κοινωνία ήταν του τύπου “Μη μου ζητάτε να σας σώσω και από τις θεομηνίες”!

Ο Μητσοτάκης ή εν προκειμένω ο Χαρδαλιάς, ούτε το βάζουν στα πόδια ούτε μεταθέτουν σε άλλους τις ευθύνες. Αυτό είναι ένας ποιοτικός δείκτης για κάθε κυβέρνηση… Και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν σταθερά αρνητικός!

Comments are closed.