Κανάλι παίκτες και τηλεθεατές σε ένα γαϊτανάκι υποκρισίας

… υποθάλπτουν την trash tv

Ο Σκάι που τα στελέχη του έκαναν δηλώσεις αυτοκριτικής και μετάνοιας για το σεξιστικό χαβαλέ στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα για το περιστατικό με τη φοιτήτρια μιλούσαν για τη χειρότερη στιγμή στην ιστορία του καναλιού και ότι θα φροντίσουν αυτά να μην ξανασυμβούν… Λίγους μήνες μετά το ίδιο κανάλι στήνει το Big Brother βάζοντας μέσα στο σπίτι ένα τσούρμο ατόμων που το μόνο που παράγουν από το πρώτο δευτερόλεπτο οπτικά και λεκτικά είναι σεξισμός, ρατσισμός, ομοφοβία, προσπάθεια παρουσίασης μειονοτήτων ως… καρτούν και όλα αυτά στις πιο ακραίες και τις πιο νοσηρές τους εκδοχές.

Δεν έχει κλείσει μια εβδομάδα και έχουμε δει και ακούσει όσα δεν είχαμε δει και ακούσει σε όλα τα reality εγκλεισμού τα προηγούμενα 20 έτη! Αν στην πρώτη εβδομάδα έχουμε δει στριπτίζ, ρατσιστικές και ομοφοβικές επιθέσεις, μπούλινγκ και επιχειρηματολογία υπέρ του βιασμού (!) τρομάζουμε με το τι θα κάνουν και θα πουν οι παίκτες στη συνέχεια για να κερδίσουν λίγες ακόμη ημέρες μέσα στο reality ή τι θα σκαρφιστεί η παραγωγή για να τσιτώσει ακόμη περισσότερο τους παίκτες για να βγάλουν εκτός από τα ρούχα τους μπροστά στις κάμερες και ό,τι χειρότερο έχουν μέσα στα κεφάλια τους.

Θα πρέπει όμως να σταθούμε και στο γεγονός με το περιστατικό με τον απίστευτο τύπο που μιλούσε για την πρόθεση του να βιάζει σαν να μιλούσε για την επιθυμία του του να τρώει σουβλάκια. Προκύπτει ότι το θέμα προέκυψε από καταγγελίες τηλεθεατών που έβλεπαν σε livestreaming το reality και έστειλαν μάλιστα και μηνύματα στη σύζυγο του παρουσιαστή για να διαμαρτυρηθούν κλπ. OΚ, μπράβο για την ευαισθησία τους αλλά ρε παιδιά πλάκα μας κάνετε; Βλέπετε αυτό το πράγμα και μάλιστα σε live streaming και τι ακριβώς περιμένετε να δείτε και να ακούσετε δηλαδή; Τα άτομα με IQ αμοιβάδας που η παραγωγή τους έβαλε στο παιχνίδι για να κράζουν τους gay (οι οποίοι με τη σειρά τους δέχτηκαν για λίγη δημοσιότητα να γίνουν σάκος του μποξ σε πανελλήνια μετάδοση) να μιλάνε για την κλιματική αλλαγή ή τα κοινωνικά προβλήματα που προκαλεί η πανδημία; Δεν ακούσαμε καμία διαμαρτυρία από τους τηλεθεατές όταν το βράδυ της ανακοίνωσης των παικτών ήταν σαφές ότι δημιουργήθηκε ένα παρεάκι που στόχο έχει να σπάσει κάθε ρεκόρ χαμηλού επιπέδου συμπεριφοράς σε τηλεοπτική εκπομπή. Είναι σαν να κλείνει κάποιος τραπέζι σε στριπτιζάδικο και αφού πάει μετά από καμια ώρα να καλεί την αστυνομία γιατί εμφανίζονται στην πίστα γυμνές γυναίκες να χορεύουν!

Όταν φιλοξενείται στην τηλεόραση μια τέτοιου τύπου εκπομπή δεν την βλέπεις για να παίρνεις το ρόλο του VAR και να ελέγχεις ποιος παίκτης βγήκε… οφσάιντ ή ποιος παίκτης πρέπει να πάρει κόκκινη κάρτα και να εκδιωχθεί από το σπίτι. Αν το κανάλι είχε πολικές τηλεθεάσεις πολύ απλά θα απέσυρε την εκπομπή και δεν θα σκεφτόταν κανείς να προβάλλει κάτι τέτοιο ξανά. Το να τη βλέπεις φανατικά και μετά να στέλνεις οργισμένα μηνύματα στους συγγενείς των εμπλεκομένων είναι υποκρισία.

Comments are closed.