“Η σωτηρία των παιδιών θα είναι οι μάσκες”

 

Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Ζούμε Αληθινά» με το δημοσιογράφο Δημήτρη Γιαγτζόγλου.
Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:
Αναφορικά με τη μείωση των κρουσμάτων
Μ.ΠΑΓΩΝΗ: Πρώτον δεν έχουν βγει όλα τα τεστ και δεύτερον επειδή ο μέσος όρος ηλικίας έχει μειωθεί πολύ, είναι νέοι ανθρωποι στους νέους ανθρώπους υπάρχουν πολλοί ασυμπτωματικοί. Δηλαδή κυκλοφορούν σε όλοι την Ελλάδα πάρα πολλοί ασυμπτωματικοί, αυτοί είναι και οι πιο επικίνδυνοι γιατί δεν τους γνωρίζουμε, μεταδίδουν, δεν είναι εύκολη η ιχνηλάτηση.
Μ.ΠΑΓΩΝΗ: Είναι πολύ σημαντικό ότι οι νέοι πλέον έχουν συνειδητοποιήσει ότι και αυτοί θα αρρωστήσουν από τον covid19 μπορεί να είναι ελαφρότερα τα συμπτώματα αλλά συγχρόνως μεταδίδουν. Πρέπει να προσέχουν ειδικά τώρα που ξεκινάει φθινόπωρο.
Μ.ΠΑΓΩΝΗ: Θα πρέπει στους κλειστούς χώρους από το φθινόπωρο και μετά να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα που σημαίνει μάσκα και αποστάσεις. Στους κλειστούς χώρους θα έχουμε περισσότερο πρόβλημα ενώ τώρα στον υπαίθριο χώρο μπορεί να ήταν 300 άτομα αλλά μπορούν να κρατηθούν και κάποιες αποστάσεις, στους κλειστούς χώρους δεν μπορούν να κρατηθούν.
Ερωτηθείσα τι μπορεί να σημαίνει η συνύπαρξη της γρίπης με τον κορωνοϊό
Μ.ΠΑΓΩΝΗ: Είναι ένας πολύ μεγάλος προβληματισμός γιατί μαζί ο covid 19 και η γρίπη Η1Ν1δεν ξέρουμε πως θα συμπεριφερθούν. Πραγματικά είναι σαν να ξεκινάμε κάτι καινούργιο, δεν το ξέρουμε θα το δούμε στην πορεία. Το μήνυμα το δικό μας είναι ότι τον Οκτώβρη ξεκινάνε οι ευπαθείς ομάδες να εμβολιάζονται και μετά σιγά-σιγά όλοι οι υπόλοιποι. Να απομονώσουμε τη γρίπη. Γύρω στις 15 με 20 Οκτώβρη ξεκινάνε οι ευπαθείς ομάδες και μετά αρχές Νοέμβρη όλοι οι υπόλοιποι. Στόχος μας φέτος είναι η αύξηση των ανθρώπων αυτών οι οποίοι θα εμβολιαστούν.
Για τους διασωληνωμένους
Μ.ΠΑΓΩΝΗ: Πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ γιατί εάν αυξάνονται συνέχεια κατά τον ίδιο ρυθμό με τον Αύγουστο οι διασωληνωμένοι τότε τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα.
Για το άνοιγμα των σχολείων
Μ.ΠΑΓΩΝΗ: Και εκεί πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί. Η σωτηρία των παιδιών θα είναι οι μάσκες. Μην ακούει κανείς αυτά τα διάφορα που λέγονται ότι δεν μπορούν να φορούν μάσκες κλπ δεν είναι αλήθεια. 4 χρονών παιδάκια στα ογκολογικά νοσοκομεία για 3-4 χρόνια που κάνουν χημειοθεραπείες φοράνε μάσκες.

Comments are closed.