Άναψε το «πράσινο φως» για αλλαγές σε κρατικό Μέσο ενημέρωσης

 

Το «πράσινο φως» από πολύ ψηλά στο Μέγαρο Μαξίμου, φαίνεται ότι πήρε τις τελευταίες μέρες υφυπουργός για αλλαγές σε κρατικό Μέσο ενημέρωσης.

Το «πράσινο φως» δόθηκε μια και η διοίκηση του Μέσου αυτού, εδώ και ένα χρόνο όχι μόνον δεν προχώρησε σε ριζικές αλλαγές που έπρεπε να κάνει (και της είχαν υποδειχθεί) για να μπορέσει το Μέσο αυτό «να ανταποκριθεί στο ρόλο του», όπως λένε συνεργάτες του υφυπουργού, αλλά αντίθετα με τις ενέργειες της, την ατολμία της και τις παραλείψεις της, δημιούργησε πολλά προβλήματα στην κυβέρνηση, ορισμένα μάλιστα «με εθνικό πρόσημο».

Το πότε θα προχωρήσει ο υφυπουργός στις αλλαγές στο συγκεκριμένο Μέσο ενημέρωσης, δεν είναι ακόμα σαφές, αν και συνεργάτες του λένε ότι «μετρά εβδομάδες, αν όχι μέρες».

Οι αλλαγές φαίνεται ότι θα είναι ριζικές και δεν θα αφορούν μόνον το πρόσωπο του επικεφαλής αλλά και ορισμένων μελών του συμβουλίου, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές και στην υπόλοιπη ιεραρχία.

Μια ιεραρχία την οποία η σημερινή διοίκηση σχεδόν δεν πείραξε «αφήνοντας στις θέσεις τους όσους είχε τοποθετήσει η προηγούμενη διοίκηση, όχι με αξιοκρατικά κριτήρια, αλλά με κριτήρια κομματικά ή απολύτου εμπιστοσύνης του προηγουμένου προέδρου. «Ούτε την ιδιαίτερη γραμματέα του δεν άλλαξε, που της καταλογίζουν πολλά επι Σύριζα, στο συγκεκριμένο Μέσο ενημέρωσης», λένε χαρακτηριστικά, στο Μαξίμου.

Ο (συνταξιούχος) επικεφαλής της ανώνυμης αυτής εταιρείας του δημοσίου κάτι φαίνεται να έχει καταλάβει, μια και μετα από ένα μήνα διακοπές, τώρα περνάει μια-δύο ώρες από τα γραφεία, έχοντας δώσει όλη την εξουσία σε στέλεχος, η οποία αν και δηλώνει Νέα Δημοκρατία, λέει τα χειρότερα για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ίσως επειδή «ευεργετήθηκε από την κυβέρνηση Καραμανλή, αλλά και από τον Β. Μειμαράκη αργότερα», όπως λένε όσοι γνωρίζουν τα νεοδημοκρατικά παρασκήνια.

Πότε θα δώσει το σήμα της εκκίνησης των αλλαγών ο αρμόδιος υφυπουργός είναι άγνωστο, αν και λένε πως απλώς «περιμένει να περάσει η ΔΕΘ».

Όσο για τους υποστηρικτές της σημερινής διοίκησης στο Μαξίμου, τώρα απλώς «σφυρίζουν αδιάφορα», δηλώνοντας πως «δεν είναι αυτοί υπεύθυνοι, μια και αρμόδιος είναι ο υφυπουργός»…..

Comments are closed.