Η Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει τη μήνυση και αγωγή του Δημάρχου Χίου κατά του Δημήτρη Λαβατσή

Λαική Ενότητα

… για κριτική που του άσκησε

Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ καταδικάζει απερίφραστα ως ακραία αντιδημοκρατική την ενέργεια του δημάρχου Χίου κ. Κάρμαντζη να καταθέσει μήνυση και αγωγή εναντίον του αγωνιστή του λαϊκού κινήματος και τη Αριστεράς Δημήτρη Λαβατσή, ως απάντηση στη δικαιολογημένη πολιτική κριτική που του άσκησε για τη στάση του απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα, απαιτώντας μάλιστα και την οικονομική και κοινωνική εξόντωσή του ως συνταξιούχου, ζητώντας από τη δικαιοσύνη να του επιδικάσει το ποσό των 100.000 ευρώ (!!!) ως αποζημίωση για “ηθική βλάβη”.
Ο Δήμαρχος Χίου, αντί να απαντήσει με επιχειρήματα και δημόσια στην κριτική, που του άσκησε μέσω διαδικτύου ο Δημήτρης Λαβατσής, επέλεξε να την ποινικοποιήσει για να φοβίσει και να τρομοκρατήσει όχι μόνο τον ίδιο αλλά και όποιον άλλο/η στο μέλλον του ασκήσει την οποιαδήποτε δημόσια κριτική για τα πεπραγμένα του.
Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο Δημήτρη Λαβατσή, ως ελάχιστη υποχρέωση μας για υπεράσπιση της δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, και καλούμε τους πολίτες της Χίου και τους συλλογικούς φορείς τους να του εκφράσουν έμπρακτα την στήριξή τους.

Comments are closed.