Αντίδραση γερμανού ευρωβουλευτή την ώρα που μιλούσε ο Τσαβούσογλου

…για τη σημαία

Την έντονη δυσφορία του εξέφρασε ο Γερμανός Ευρωβουλευτής των Πρασίνων Reinhard Bütikofer κατά την διάρκεια παρέμβασης του Τούρκο Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου μέσω τηλεδιάσκεψης στην Επιτροπή εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο λόγος ήταν επειδή την ώρα που δεχόταν ερωτήσεις ο κ. Τσαβούσογλου, στους ηλεκτρονικούς πίνακες της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου εμφανίζονταν 2 σημαίες, η Ευρωπαϊκή και η Τουρκική να επικαλύπτονται με τρόπο όπου τα αστέρια της Ε.Ε να σχηματίζουν την τουρκική ημισέληνο.

Λαμβάνοντας το λόγο, ο Bütikofer απαίτησε από την Προεδρία της Συνεδρίασης να μην ξαναεμφανιστεί η συγκεκριμένη σημαία.

O Προεδρεύων της Επιτροπής έδειξε να αντιλαμβάνεται το σημείο παρέμβασης του γερμανού ευρωβουλευτή και εξέφρασε την εκτίμηση ο Τουρκος Υπουργός να δείξει κατανόηση.

Σε ανάρτησή του μάλιστα στο twitter έγραψε: Η συζήτηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Tσαβούσογλου, ο οποίος είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο από τη Σενεγάλη, ξεφεύγει λίγο, καθώς επιμένει να καταναλώνει όλο τον χρόνο ομιλίας μετά από τον πρώτο γύρο ερωτήσεων. Κάνει πολλές αντιφατικές δηλώσεις, αντιτίθεται στο UNCLOS (Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας), αλλά ζητά διεθνές δίκαιο.

Comments are closed.