Μουρμούρα λοιμωξιολόγων και Μαξίμου

 

Τα τελευταία 24ωρα έχουν φουντώσει οι φήμες που υποστηρίζουν ότι υπάρχουν έντονες διαφωνίες μεταξύ των μελών της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων που συμβουλεύουν το Μαξίμου. Από τις ίδιες πηγές αναφέρεται ταυτόχρονα ότι υπάρχει μουρμούρα και μεταξύ Μαξίμου – Επιτροπής… Λέγεται ότι οι λοιμωξιολόγοι έχουν παράπονα, διότι όσα εισηγούνται δεν υιοθετούνται και αντίθετα η κυβέρνηση κάνει του κεφαλιού της! Λογικό όμως, αφού για αυτό έχει εκλεγεί!

Από την άλλη πλευρά (των λοιμωξιολόγων) – επίσης, είναι λογικό σε ένα σώμα περίπου 27 επιστημόνων (διαφόρων ειδικοτήτων) να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις… Το θέμα είναι η σύνθεση (αυτών των απόψεων) και φυσικά να μη χαθεί (ο υγειονομικός) στόχος! Κάπου εδώ επισημαίνεται με νόημα ότι “για αυτό αποσύρθηκε ο Τσιόδρας” (εννοώντας ότι το έκανε οικειοθελώς για να μη χρεωθεί από τους πολίτες τις κατά τη γνώμη του λανθασμένες επιλογές της κυβέρνησης).

Στην ουσία όμως η διαφορά είναι φιλοσοφική (η οπτική δηλαδή με την οποία κοιτά κανείς τη ζωή)… Οι επιστήμονες γιατροί (ιστορικά) το “φάρμακο” που συστήνουν σε πανδημίες είναι το απόλυτο και καθολικό lock down. Κλειστείτε σπίτια σας… Είναι το μοναδικό προληπτικό μέτρο που διαθέτουμε, λένε. Η πολιτική ηγεσία όμως το απορρίπτει, διότι “σκοτώνει” την οικονομία.

Βέβαια η σημερινή ημέρα που αναμένονται και ανακοινώσεις, μοιραία είναι φορτισμένη! Ιδωμεν…

Comments are closed.