Μπάμπης: Ρεζιλίκι της κυβέρνησης αυτό που έγινε με τη μάσκα

Στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 και την εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη, μίλησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μπάμπης Παπαδημητρίου.
Εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός στο θέμα που προέκυψε με τις μάσκες για τους μαθητές, που τελικά βγήκαν σε λάθος μέγεθος. Σε ερώτηση για το αν «ρετάρει» η κυβέρνηση, ο ίδιος είπε πώς ναι. Όσον αφορά για το λάθος, το απέδωσε σε ωχαδερφισμό και βιασύνη, ώστε να φανεί ότι το κράτος «βγήκε μπροστά». Χαρακτήρισε, «βλακεία» την κίνηση αυτή, ενώ σημείωσε ότι θα ήταν καλύτερο να μην είναι στην ευθύνη της Πολιτείας αλλά ατομική ευθύνη των γονέων η αγορά μάσκας για τους μαθητές. Ο κ. Παπαδημητρίου, είπε ότι προτιμότερο θα ήταν να δοθούν κουπονια, για όσους έχουν ανάγκη, οι δήμοι ξοδεύουν πολλά περισσότερα για τα σχολεία όπως είπε.
Δε θα παραιτήσουμε τους υπουργούς για το λάθος είπε χαρακτηριστικά, προσθέτως ότι κακώς «μπλέχτηκε» η κυβέρνηση σε αυτήν την διαδικασία. «Η ΚΕΔΕ λέει που είναι κεντρικό όργανο ρώτησε το υπουργείο που ρώτησε το άλλο υπουργείο που ρώτησε το τρίτο υπουργείο, που κάποιος έγραψε κάτι στο γόνατο». Ενώ σε σκληρότερο τόνο, είπε ότι «είναι ρεζιλίκι αυτό ειδικότερα όταν κάτι πάει να γίνει με τους Τούρκους».
Για τα θέματα της οικονομίας, είπε ότι η Ελλάδα δανείζεται παρα πολυ φθηνά καινούργιο χρήμα και αυτό έως τώρα είναι ευτύχημα. Η επόμενη μέρα όμως είναι δύσκολη ακριβώς για αυτόν τον λόγο. Τα μηνύματα είναι αντιφατικά για φέτος, όσον αφορά κυρίως τον τουρισμό δηλαδή, σε κάποια νησιά τα πράγματα ήταν καλά, σε άλλα όχι τόσο και σε άλλα κινήθηκαν τα πράγματα όπως πέρσι.

Όλοι όμως, οικονομικά, είναι κάτω. Οι εξαγωγές, πέφτουν πολύ. Ο κόσμος βλέποντας την κρίση και δυσκολίες, αύξηση ανεργίας για όσους μπήκαν σε αναστολή εν μέσω πανδημίας, οι άνθρωποι προσέχουν πολύ και προσπαθούν να αποταμιεύσουν φοβούμενη την επόμενη μέρα. Παράλληλα, εκτίμησε ότι η Αττική, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που εμφανίζει, δεν αποκλείεται να μπει σε lockdown, κάνοντας ένα σημαντικό πισωγύρισμα στην αγορά.

Στα ταμειακά αντέχουμε, δημοσιονομικά όμως, θα έχουμε υποφέρει. Θα βρεθούμε με ένα έλλειμμα μεγάλο. Στο Μαξίμου όμως τα έβαλαν κάτω, όπως είπε, και το μήνυμα του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη ήταν αισιόδοξο. Δημιουργούνται καλές προϋποθέσεις για τον ιδιωτικό τομέα.

Comments are closed.