Τηλεοπτική κάλυψη της διαδικασίας ζητά η ΕΣΗΕΑ

…για την ολοκλήρωση της δίκης των ναζί

Την Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου θα αναγνωστεί, μετά από δίκη που διήρκεσε πεντέμισι χρόνια, η απόφαση του Δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή. Οι συνάδελφοι με τις δημοσιογραφικές τους έρευνες φώτισαν ουσιώδεις πτυχές της εγκληματικής δράσης της οργάνωσης και παρουσίασαν στο δικαστήριο πρόσθετα πειστήρια. Η ολοκλήρωση της δίκης είναι μία κορυφαία στιγμή για την ελληνική δημοσιογραφία καθώς οι συνάδελφοι αποκάλυψαν το αποκρουστικό προσωπείο της Χρυσής Αυγής, ενημερώνοντας τον ελληνικό λαό χωρίς φόβο, αγνοώντας επιθέσεις, απειλές και εκφοβισμούς.

Η ΕΣΗΕΑ ενημερώθηκε ότι τίθεται αριθμητικό όριο 50 δημοσιογράφων, που θα έχουν τη δυνατότητα να εισέλθουν στην αίθουσα του Εφετείου για να καλύψουν το γεγονός. Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης συντονίζει τις διαπιστεύσεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης βρίσκεται σε επαγρύπνηση και επιδιώκει:

– Η όποια διαδικασία επιλογής παραστεί ανάγκη να ακολουθηθεί, να είναι αμερόληπτη και αντιπροσωπευτική.

– Να συμπεριληφθούν τα Μέσα και οι συνάδελφοι που σήκωσαν το βάρος της ενημέρωσης καθόλη τη διάρκεια της Δίκης.

– Να επιτραπεί η τηλεοπτική κάλυψη της διαδικασίας. Η συνήθης πρακτική της διανομής οπτικοακουστικού υλικού από την ΕΡΤ θα μπορούσε να εξυπηρετήσει την ανάγκη περιορισμού των παρισταμένων στην αίθουσα.

Οι δημοσιογράφοι θα κάνουμε και πάλι το χρέος μας να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη. Ενώνουμε τη φωνή μας με την κοινωνία που ζητεί τη δικαίωση των θυμάτων και την καταδίκη των εχθρών της δημοκρατίας.

Comments are closed.