Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: Ο κόσμος έχει πειθαρχήσει δεν γίνονται πολλές παραβάσεις

 

Ελάχιστες παραβάσεις των περιοριστικών μέτρων καταγράφουν οι αστυνομικές αρχές σύμφωνα με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου. Μιλώντας στον ρ.σ ΘΕΜΑ 104,6 σημείωσε ότι στους περισσότερους από 3300 ελέγχους που έγιναν τη Τρίτη, εντοπίστηκαν 30-35 περιπτώσεις παράβασης . Όμως, ο υφυπουργός, τόνισε ότι υπάρχει ο προβληματισμός για το ενδεχόμενο να μην γίνονται υπεύθυνα συγκεκριμένες μετακινήσεις, όπως της άθλησης ή τη μετακίνηση στο σούπερ μάρκετ.

Υπογράμμισε ότι είναι διαφορετική η κατάσταση από ότι τον Μάρτιο, που ήταν πιο αυστηρό το πλαίσιο. «Τώρα, επιτρέπονται περισσότερα πράγματα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Για το αν υπάρχει σκέψη να γίνουν πιο αυστηρά τα μέτρα τις επόμενες μέρες και τις συζητήσεις που έχουν ξεσπάσει για την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ, ο κ. Οικονόμου αποκάλυψε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει αυτή η σκέψη. Παράλληλα, σημείωσε πώς απευθύνεται κυρίως στο φιλότιμο και την υπευθυνότητα των πολιτών ώστε να τηρηθούν τα ισχύοντα μέτρα και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε μια ελεγχόμενη χαλάρωση τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Παράλληλα, αναφερόμενος στη φυγή του καταδικασμένου για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωση Χρυσή Αυγή, Νίκου Παππά και την αναζήτηση των δραστών της επίθεσης στον πρύτανη του ΑΣΟΕ, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι είναι σε εξέλιξη οι απαραίτητες έρευνες.

Comments are closed.