Ανοίξτε τα δημοτικά

Opinions της Γιώτας Δημητρακοπούλου

Λοιπόν. So! Για να μην κοροϊδευόμαστε all together και κυρίως για να μην έχουμε αυταπάτες. Το ότι κλείσανε τα δημοτικά, είναι η huge αποτυχία. Της πολιτικής της Κεραμέως. Τα δημοτικά guys μου δεν τα κλείνεις. Δεν τα κλείνεις.

Τα δημοτικά δεν είναι μαγαζιά, καταστήματα εστίασης και κομμωτήρια για να τα συμπεριλαμβάνεις έτσι αβίαστα στο λοκντάουν. Είναι οκ να μιλάς για τηλεκπαίδευση σε γυμνάσια και λύκεια, εκεί μπορεί η διαδικασία να έχει αποτέλεσμα. Γιατί είναι μεγάλα τα παιδιά και μπορούν. Όποιος μιλάει όμως για τηλεκπαίδευση σε kids 6 και 7 ετών, μας κοροϊδεύει completely! Ψιλό γαζί!

Όποιος έχει παιδί δημοτικού, καταλαβαίνει στο απόλυτο πόσο σημαντική είναι η επαφή με την εκπαιδευτική διαδικασία. Για τη μόρφωση και την ψυχική τους υγεία! Και η λειτουργία των δημοτικών φαίνεται ότι ήταν όντως από τις πιο safe στην έξαρση της πανδημίας. Υπήρξε σε school κρούσμα και ναι δεν κολλήσανε άλλοι 15. Δεν κόλλησε κανείς.

Τα δημοτικά είναι από τα πιο safe μέρη. Γιατί; Γιατί τα παιδιά σε τέτοιες ηλικίες είναι τα πιο υπάκουα μέλη της κοινωνίας. Ο,τι τους πεις, αυτό θα κάνουν. Τόσο απλό! Και πώς τους το ανταποδίδουμε εμείς; Τα τιμωρούμε! Και τους μπουμπουνάμε έτσι ξαφνικά ένα λουκέτο πάλι, να μάθουνε!

Τα παιδιά στα δημοτικά τα πήγανε μια χαρά. Και τη μάσκα τους τη φοράγανε και το αντισηπτικό τους το βάζανε και τις αποστάσεις σε γενικές γραμμές τις κρατούσανε και τα everything. Αν εξαιρέσεις μόνο τους ψεκασμένους γονείς, που αυτό είναι άλλο θέμα και το αντιμετωπίζεις διαφορετικά και σε άλλη βάση, όλα ήτανε οκ.

Και κάντε hear τώρα! Τα δημοτικά που είναι τόσο σημαντικό να μείνουν ανοιχτά και που είναι ούτως ή άλλως από τα πιο ασφαλή… Αυτά, δεν τα περιφρούρησες ποτέ! Η υπουργός Κεραμέως τι έκανε για να διασφαλίσει τη λειτουργία τους; Το nothing! Διότι εμείς θυμόμαστε τα λόγια του prime minister (τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ και όλοι έλεγαν ελαφρά τη καρδία μπουρλότο κλείστε τα όλα τα σχολεία) που εξυμνούσε τη σημασία των ανοιχτών schools για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών…

Και η Κεραμέως δεν μπόρεσε να διασφαλίσει τα αυτονόητα! Δεν πρότεινε τίποτα το ουσιαστικό. Και τα άφησε όλα στην τύχη. Κάντε hear απίστευτα πράγματα! Εσκαγε ένα κρούσμα στο σχολείο σε δάσκαλο και δεν προβλέπεται να κάνουν οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί τεστ που μοιράζονται το ίδιο γραφείο (!) και έπρεπε αν θέλουνε να πάνε να κάνουν μόνοι τους και να το πληρώσουν! Και δεν έκανε έτσι φυσικά κανείς.

Είναι δυνατόν; Να μην κάνουν δωρεάν τεστ στους υπόλοιπους δασκάλους; Θα πέσει έξω ο προϋπολογισμός από αυτό; Αλλά στην κεφαλή υπάρχει πρόβλημα από την αρχή. Φρόντισε (λέμε τώρα) για παγουρίνια και μάσκες. Λες και πριν τα είχαμε τα παιδιά να πίνουνε από τα λάστιχα. Οκ μπορεί να το γελάμε και να έχει γίνει viral, αλλά είναι τραγικό. Μία επαφή με παιδάκι να έχεις στο περιβάλλον σου, γνωρίζεις ότι η ποσότητα νερού που χωράει το ντιζαϊνάτο παγουρίνι της είναι για γέλια. Και δεν έχουμε δει ούτε ένα παιδάκι να το κουβαλά στην τσάντα του! Καλά με τις μάσκες το φιάσκο, γνωστό. Πιο γρήγορα θα κυκλοφορήσει το εμβόλιο, από το να τις παραλάβουν τα σχολεία.

Και why τα αναφέρουμε τώρα αυτά παρόλο που είναι παλιά; Διότι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας απλά δεν σε πείθει. Για την αποτελεσματικότητα της! Και έχουμε οδηγηθεί now στο κλείσιμο των δημοτικών, με ευθύνη της.

Είναι δυνατόν να μη γίνονται τεστ στους υπόλοιπους δασκάλους σε περίπτωση κρούσματος ανάμεσα τους; Είναι δυνατόν όταν υπάρξει κρούσμα σε δάσκαλο και αναστέλλεται η λειτουργία του τμήματος, το ίδιο το σχολείο να δέχεται την επόμενη μέρα αδερφάκι μαθητή από το εν λόγω τμήμα, που πηγαίνει σε άλλη τάξη; Είναι δυνατόν, να μην μπορεί να φροντίσει να υπάρξουν διαφορετικές ώρες στο σχόλασμα ώστε να μειωθεί ο συνωστισμός των γονιών που παραλαμβάνουν τα παιδιά τους;

Απλά things που αν εφαρμοζόντουσαν, δεν θα υπήρχε ποτέ κλείσιμο των δημοτικών και δεν θα μιλούσαμε για τηλεκπαιδεύσεις 6χρονων και 7χρονων που αντιμετωπίζουν τον υπολογιστή σα να παίζουν βιντεοπαιχνίδι! Διότι την είδαμε την τηλεκπαίδευση της πρώτης καραντίνας. Μια τρύπα στο νερό, ένα εκπαιδευτικό τίποτα! Σε αυτές τις ηλικίες… Ανοίξτε τα δημοτικά!

Υ.Γ. Δεν πάμε τα 7χρονα σε πλατείες και παιδικές χαρές, τους έχουμε κόψει όλες τις δραστηριότητες, τους έχουμε εξαφανίσει τα πάρτυ τους και τα θεατράκια τους.. Και τους κόβουμε και την επαφή με το σχολείο που τα κρατά ψυχικά υγιή; Και αυτά και τις families τους; Και που είναι και ασφαλή; Για να τα θρονιάσουμε μπροστά στα λάπτοπ και τις τηλεοράσεις; Είναι tragicι το situation. Ανοίξτε τα δημοτικά!

Και κάτι τελευταίο. Σε τέτοιες μικρές ηλικίες δεν ανακοινώνεις το Σάββατο ότι τα σχολεία κλείνουν τη Δευτέρα. Δίνεις μια μέρα at least χρόνο να αποχαιρετιστούν τα παιδιά μεταξύ τους και με τους δασκάλους τους και να γίνουν λίγο πιο… λογικά, τα παράλογα!

Comments are closed.