Σαρόγλου: Με rapid test τα χριστουγεννιάτικα τραπέζια

Ο εναλλακτικός τρόπος για να βρεθούν οι συγγενείς εν μέσω της πανδημίας

Έναν εναλλακτικό τρόπο για να βρεθούν οι συγγενείς εν μέσω της πανδημίας και να περάσουν γιορτές μαζί, πρότεινε ο Γιώργος Σαρόγλου, παθολόγος λοιμωξιολόγος μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Υπουργείου Υγείας, μιλώντας στον ρ.σ Θεμα 104,6.
Όπως είπε μια λύση, είναι πριν οργανωθούν τα τραπέζια, ή όταν είναι για παράδειγμα να συναντήσει ένας εγγονός τον παππού του, να πραγματοποιεί ένα τεστ ταχείας ανίχνευσης για τον κορωνοϊό. Με αυτόν τον τρόπο και τηρώντας πάντα τα βασικά μέτρα (μάσκα-αποστάσεις), μπορεί να προστατευθεί η διασπορά και παράλληλα να μην υπάρχει αυτή η μοναξιά. Παρότι όπως εξήγησε, τα rapid test δεν είναι 100% αξιόπιστα, ωστόσο είναι ένας τρόπος να προστατευθεί κανείς, βγαίνοντας από το lockdown.

Υπογράμμισε, ότι η άρση των μέτρων πρέπει να γίνει με προσεκτικό τρόπο, διότι ο ιος όταν κινείται τότε είναι πιο επικίνδυνη η διάδοση του στην κοινότητα. Ενώ επέμεινε ότι το πιο ασφαλές για τις συναντήσεις, είναι να γίνονται διαδικτυακά ώστε να προστατευόμαστε από τον ιό.
Προειδοποίησε ότι όσο περισσότερο ανοιγόμαστε τόσο περισσότερο το πληρώνουμε με διάδοση του ιού, εκφράζοντας φόβους για αναζωπύρωση του δεύτερου κύματος μετά τις γιορτές.

Comments are closed.