Καληνύχτα και καλή τύχη

Opinions της Γιώτας Δημητρακοπούλου

Πάντως εδώ τα things είναι απλά. Αν είσαι journalist, το κάνουμε repeat, αν είσαι δημοσιογράφος και σου μπουμπουνάει ο συνεντευξιαζόμενος μια τέτοια ατάκα για το ότι σκοτώνουμε το μωρό που δεν ξέρουμε τι θα βγει και κρατάμε το γέροντα που ξέρουμε, όπως έκανε ο Τσόκλης στην Αρώνη τον Αύγουστο και δεν το πήρε χαμπάρι κανείς… Μόλις τελειώσει η εκπομπή και περνάει αντε μία μέρα (one!) που δεν έχει παίξει το θέμα πουθενά, παίρνεις ένα τηλέφωνο εσύ ένα γνωστό σου στα μίντια – όλοι έχουνε – και το δίνεις! Γιατί; Why; Επειδή είσαι δημοσιογράφος! Επειδή κοκαλώνεις στην είδηση, δονείσαι στο καπάκι και ψοφάς να κυκλοφορήσει! Αυτά. Όλα τα άλλα είναι κουραφέξαλα!

Φυσικά αυτό που περιγράφουμε προϋποθέτει να έχεις ταρακουνηθεί και καθόλου όταν στη μπουμπουνάει ο άνθρωπος! Την ειδησάρα!

Δεν υπάρχει σοβαρό channel στο εξωτερικό που θα το προσπέρναγε όλο αυτό. Να της λέει μια τέτοια ατάκα ο εικαστικός και αυτή να κοιτάει σαν χάχανος. Που θα ‘πρεπε να ταραχτεί και η καρέκλα της! Βρε guys για όνομα! Ακουγε τη ρουκέτα και το βλέμμα της ήταν αχανές και γλυκανάλατο σαν να κοιτάει το απέραντο γαλάζιο! Ένας ταξιτζής περισσότερο δημοσιογραφικά θα λειτουργούσε! Εννοείται!

Κι αυτό το woman θεωρούμε λογικό στο country ότι πρέπει να είναι 20 χρόνια στην ΕΡΤ να μας ενημερώνει μονοπώλιο για τα πολιτιστικά. Διότι δεν υπάρχει κανείς άλλος. Είναι το the best! Και στο τέλος θα της δώσουμε και ένα βραβείο Μπότση. Έτσι για την επιβράβευση (αν δεν το ‘χει πάρει ήδη)! Του μιλάω χαμηλόφωνα και κάνω νάζια με την κάμερα και τους καλεσμένους μου!

Φοβερό πάντως. Προχθές σχολιάζαμε το δίδυμο Κοτταρίδη – Πιτταρά που έμεινε νωχελικά ατάραχο στην ατάκα Γεραπετρίτη για τις ΜΕΘ, που έπαιζε μετά όλη μέρα στα σόσιαλ μίντια και σε όλο το Διαδίκτυο και όχι μόνο και today την Αρώνη. Που μην τρελαθούμε οκ το πρωινό δίδυμο είναι καλοί journalists, δεν είναι χθεσινοί. Μοιάζουν ωστόσο να «κοιμούνται» στην ΕΡΤ. Ε, διότι πείτε μας ειλικρινά θα τόλμαγαν σε ιδιωτικό channel να ήταν τόσο αραχτοί ώστε να μην το πάρουν χαμπάρι; Την ατάκα Γεραπετρίτη; Με τίποτα!

Πάρτε για παράδειγμα το δίδυμο Οικονόμου – Αναστασοπούλου στον Σκάι. Guys; Δεν υπάρχει περίπτωση να τους ξεφύγει ατάκα! Θα την αναδείξουν, θα τοποθετηθούν ο κόσμος να χαλάσει. Την τσιμπάνε με τη μία και οι δύο! Πολυβόλα! Σε μόνιμη εγρήγορση! Στην ΕΡΤ είναι situation… σφραγίδα και δημόσιο! Χαλαρά μωρέ δεν τρέχει το nothing! Κι αν τρέχει… δεν βαριέσαι!

Αλλά για να μην κοροϊδευόμαστε all together, δημοσιογράφος είναι ένας. Αυτός που τα βλέπει όλα ειδήσεις! Τα everything! Τελεία και παύλα! Όλα τα rest ειναι υδραυλικά ο Θανάσης με το συμπάθιο…

Comments are closed.