Η οργή της κυβέρνησης για το “Βήμα”

… και η απάντηση που δεν δόθηκε ποτέ για το ρεπορτάζ που “θάφτηκε”

Δεν θα βγει αλώβητη – όπως όλα δείχνουν, η εφημερίδα και τα στελέχη της από την κρίση που ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή. Ο λόγος για “Το Βήμα” και την αποκάλυψη που φιλοξένησε στο τελευταίο φύλλο περί παράλληλου συστήματος καταγραφής των κρουσμάτων και τη σύγκρουση προσώπων Τσιόδρα – Χαρδαλιά με Αρκουμανέα – Κικίλια… Κι αυτό διότι στην κυβέρνηση έχουν ενοχληθεί σφόδρα, ανάμεσα στα άλλα και γιατί θα αναγκαστεί ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας να βρεθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Η υπόθεση δεν λέει να καταλαγιάσει… Πέμπτη ημέρα σήμερα και η κατάσταση στη Συγγρού – αν και αρκούντως προστατευμένη (έχει πέσει εντολή να κλείσουν όλα τα στόματα), είναι εξαιρετικά έκρυθμη! Οι γνωρίζοντες υποστηρίζουν ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι εκνευρισμένος με τα στελέχη της εφημερίδας και ειδικότερα με τον διευθυντή Αντώνη Καρακούση… Αφού εκτός όλων των άλλων ήρθε σε δύσκολη θέση και δοκιμάστηκαν οι σχέσεις του με το Μαξίμου και την κυβέρνηση.

Από την άλλη μεριά τα στελέχη της εφημερίδας ζουν στο… σύννεφο τους, πιστεύοντας πως κάνουν αντίσταση στην κυβέρνηση και αδυνατούν να κατανοήσουν προς τι ο θόρυβος και ο αλληλοσπαραγμός! Βεβαίως κάπου, κάποιος είπε ότι “χρησιμοποιήθηκε η εφημερίδα” (για τα παιχνίδια άλλων) και συνήλθαν λίγο από τον αντιστασιακό τους οίστρο…

Παρόλα αυτά οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα, μέσα και έξω από την εφημερίδα μιλούν για βατερλώ, αλλά και για τη χαμένη αξιοπρέπεια… Αφού το αποκαλυπτικό τους ρεπορτάζ όχι μόνο εξαφανίστηκε από τα υπόλοιπα Μέσα του οργανισμού (MEGA, Τα Νέα κλπ), επιπλέον δεν απάντησαν όπως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, είτε ζητώντας συγγνώμη αν ήταν λάθος τα στοιχεία του ρεπορτάζ, είτε επιμένοντας στηρίζοντας το κόντρα στις διαψεύσεις!

Comments are closed.