Το ευνοϊκό κλίμα για Κυριακού, οι σχέσεις Καραμανλή (με καναλάρχες) και τα οφέλη για ΣΥΡΙΖΑ

…από μια σύγκρουση με την κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες

Πιο ευνοϊκό φαίνεται να είναι το κλίμα από τα πολιτικά κόμματα για τον Θοδωρή Κυριακού όσον αφορά το κομμάτι για αλλαγές στο νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες.

Για παράδειγμα, η πιο παραδοσιακή -δεξιά- πτέρυγα του κυβερνώντος κόμματος τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της πλευράς Κυριακού. Ο λόγος είναι ότι υπάρχουν διαχρονικά καλύτερες σχέσεις σε αντίθεση με τους άλλους δύο καναλάρχες που είναι ενάντια στις συγκεκριμένες αλλαγές και παράλληλα δεν έρχεται σε κόντρα με τους άλλους καναλάρχες με τους οποίους διατηρεί πολύ καλές σχέσεις, αφού μέχρι στιγμής κρατάνε ουδέτερη στάση.

Θυμίζουμε ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη διατηρεί άριστες σχέσεις με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, όπως και ο Ιβάν Σαββίδης, μάλιστα ο πρώην πρωθυπουργός ήταν καλεσμένος στο γάμο του γιου του Ιβάν Σαββίδη πριν 3 χρόνια.

Επίσης είναι ξεκάθαρο ότι οι σχέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι καλύτερες με τον ιδιοκτήτη του ομίλου ΑΝΤ1 από ό,τι είναι με του ΣΚΑΙ και του MEGA (που κάποιος θα τις χαρακτήριζε και τραγικές), συν ότι μια κόντρα καναλαρχών με την κυβέρνηση μόνο οφέλη θα είχε για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η τελική απόφαση θα παρθεί βέβαια από την κυβέρνηση, οι ισορροπίες είναι γνωστές. Σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις.

Comments are closed.