Το θέατρο του παραλόγου

Γράφει η Εμμανουέλλα

Αλήθεια γιατί τόσο μπάχαλο; Γιατί δεν βάζει κάποιος λίγη λογική; Ζούμε το θέατρο του παραλόγου. Εχουν μειώσει τα τεστ εδώ και 10 μέρες και βάλε και ανακοινώνονται (πολλές φορές ούτε καν) 500 κρούσματα την ημέρα και από την άλλη λένε ότι από τη μείωση (την ποια;) των κρουσμάτων βγάζουν συμπεράσματα για να ανοίξουν τα σχολεία.

Κλείνουν για τόσο καιρό τα συνοικιακά μαγαζιά (που έχουν να δουν συνωστισμό από την ημέρα που έκαναν τα εγκαίνια τους) και αφήνουν στα σούπερ μάρκετ τις γιορτές να γίνεται ο κακός χαμός από κόσμο. Ερώτηση: Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά τούς αιφνιδίασαν; Δεν είναι προγραμματισμένα κάθε χρόνο στις 25 Δεκεμβρίου και την πρώτη του Ιανουαρίου; Είναι δυνατόν να είσαι σαν σαρδέλα στις ουρές στα τυριά, στα κρέατα και στο μανάβικο μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ και απλά να σε υποχρεώνουν στην είσοδο να κουβαλάς την κάρτα τους (που πολλές φορές δεν απολυμαίνουν) και να σου λένε ανά 5λεπτο από τα μεγάφωνα ”κρατάτε αποστάσεις δυο μέτρων”; Και πού να τις βρω; Οταν έχουν βάλει μέσα ένα στρατό κόσμο; Η απόλυτη κοροϊδία.

Το δε click away στα σούπερ μάρκετ στα παιχνίδια είναι η απόλυτη γελοιότητα και το ξέρουν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που πολλές φορές στα έδιναν στο καπάκι τα πράγματα και απλά σου έλεγαν συνωμοτικά “στείλε ένα sms και έλα κάτω να το παραλάβεις και τώρα”. Απλά δηλαδή να βγάζουμε τα μάτια μας με τους κωδικούς, λες και μας λείπει η ταλαιπώρια!

Τα δημοτικά υποτίθεται τα έκλεισαν για να μειώσουν την κίνηση και έξω κάθε μέρα γίνεται ο χαμός. Όλος ο κόσμος κυκλοφορεί στους δρόμους και το λοκντάουν έχει γίνει το εθνικό μας ανέκδοτο.

Το click away στα καταστήματα είναι για αργόσχολους. Και όχι πάντως για εργαζόμενους ανθρώπους. Κάνεις ηλεκτρονικά την παραγγελία, σου στέλνουν μετά από μία μέρα (στην καλύτερη) το sms και σου γράφουν ένα 10:40 έλα. Και κόψε εσύ το λαιμό σου να σε βολεύει εκείνη η ώρα, διότι πολύ απλά δεν θα βγάλεις άκρη με κανένα τηλέφωνο, αφού δεν το σηκώνουν! Προφανώς μεταδίδεται και από το ακουστικό ο κορόνα βάιρους. Και άντε πάλι από την αρχή – αν την έχεις πληρώσει ήδη ηλεκτρονικά την παραγγελία, γιατί αλλιώς τους παρατάς και βρίσκεις την υγειά σου (τη δουλειά σου πάντως δεν την έκανες)…

Το σημερινό, δεν το σχολιάζουμε καν. Τις ανακοινώσεις Πέτσα για αυστηρό λοκντάουν μιας εβδομάδας. Αστείος όλος ο χειρισμός. Και επικίνδυνος!

Ασχετο. Τον Τσιτσιπά ποιος τον επέλεξε για την καμπάνια κατά της διασποράς του κορωνοϊού; Ο άνθρωπος είναι ένα κινούμενο σταγονίδιο ολόκληρος! Καμία επαφή με το μήνυμα…

Comments are closed.