Ε. Παλλήκαρης: Εχω παραιτηθεί από την προεδρία του ΑΠΕ

… και παραμένω μέχρι να βρουν τον αντικαταστάτη μου

«Έχω παραιτηθεί από τα μέσα Δεκεμβρίου και παραμένω εδώ μόνον για να κάνω τις τυπικές διαδικασίες, μέχρι η κυβέρνηση να κάνει αποδεκτή την παραίτηση μου και να ξεκινήσει τη διαδικασία για νέο Πρόεδρο-Γενικό Διευθυντή». Τη δήλωση αυτή έκανε τις περασμένες μέρες, τόσο στα μέλη του ΔΣ, όσο και σε ομάδα στελεχών του ΑΠΕ, ο πρόεδρος του Ευτύχης Παλλήκαρης.

Ο κ Παλλήκαρης, που λέγεται ότι είχε εκρηκτική σχέση με τον προηγούμενο κυβερνητικό εκπρόσωπο Στ. Πέτσα, συναντήθηκε αρχές Δεκεμβρίου, με τον πρωθυπουργό… Δεν φαίνεται όμως να βρέθηκε λύση…

Ο ίδιος πάντως ο κ Παλλήκαρης δηλώνει ότι παραιτήθηκε μόνος του, ενώ συνεργάτες του λένε πως «έτσι και αλλιώς προγραμμάτιζε να μείνει μόνο ένα χρόνο»…..

Το θέμα βέβαια τώρα είναι η τύχη του ΑΠΕ, μια και πάλι έχουν έλθει στο προσκήνιο, σκέψεις είτε για συνολική αλλαγή της φυσιογνωμίας του, (και με κλείσιμο και δημιουργία νέου από την αρχή:), είτε ένταξη του ως θυγατρική εταιρεία στην ΕΡΤ.

Το βέβαιο είναι ότι μέσα στο επόμενο διάστημα, που όπως λένε στο Μέγαρο Μαξίμου, δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 15 με 20 μέρες, θα υπάρξουν αλλαγές στην κορυφή και στη συνέχεια δραστικές αλλαγές στα υπόλοιπα επίπεδα διοίκησης του πρακτορείου (δημοσιογραφικά και διοικητικά) μια και «κανείς δεν είναι ευχαριστημένος από αυτό που γίνεται εκεί», όπως λέει χαρακτηριστικά στέλεχος του πρωθυπουργικού γραφείου.

Εντός των επομένων ημερών αναμένεται να επιλεγεί και το πρόσωπο που θα αναλάβει επικεφαλής του ΑΠΕ. Εισηγήσεις υπάρχουν ήδη στον πρωθυπουργό, ο οποίος μαζί με τον Γρ. Δημητριάδη, τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο Χρ. Ταραντίλη, αλλά και τους κκ Γεραπετρίτη και Λιβάνιο, θα καταλήξουν στο πρόσωπο. Ο τελευταίος μάλιστα, ίσως αναλάβει και την πολιτική ευθύνη για το ΑΠΕ (και την ΕΡΤ).

Η τάση που υπάρχει πάντως αυτήν τη στιγμή στο Μέγαρο Μαξίμου είναι πως πρέπει να επιλεγεί πρόσωπο από το εσωτερικό του κρατικού πρακτορείου, μια και τα προβλήματα είναι ήδη πολλά και πολύπλοκα και χρειάζονται «άμεσες και ριζικές λύσεις, από κάποιους που γνωρίζουν ήδη τα προβλήματα», όπως λένε στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Τα ίδια στελέχη εκτιμούν ότι ρόλο στη συνέχεια για το ΑΠΕ θα παίξει και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Γ. Μαστρογεωργίου, ο οποίος έχει «στενές» επαφές με το περιβάλλον Μαξίμου.

Comments are closed.