Οι επιθέσεις του Politico και η έλλειψη ενημέρωσης από τα ελληνικά media

…για τις εξελίξεις σε Ευρώπη, Ρωσία, Αμερική

Οι επιθέσεις προς τη Μέρκελ, τη Γερμανία και το περιβάλλον της, αλλά και προς τον Μακρόν και τη Γαλλία από πολλά media (π.χ Politico) δεν είναι τυχαίες, έχουν να κάνουν με τη στροφή της ΕΕ στις σχέσεις -κυρίως- με τη Ρωσία, αλλά και την Κίνα και στην απόφαση να χαράξουν εξωτερική πολιτική, χωρίς να ρωτάνε.

Μέσα στην -ισχυρή- βιομηχανία, αλλά και τον επιχειρηματικό κόσμο της Γερμανίας είναι πολλοί που θέλουν στενότερη σχέση με τη Ρωσία. Κάποιοι πιστεύουν ότι η Αμερική δεν θα τους αφήσει να σηκώσουν κεφάλι και ότι θα τους πολεμήσει στην ισχυρότατη αυτοκινητοβιομηχανία τους προς όφελος των δικών τους ηλεκτρικών αμαξιών που έρχονται τα επόμενα χρόνια… Τρέμουν στην ιδέα να την “πατήσουν” όπως η ΝΟΚΙΑ όταν άλλαξε εποχή στα κινητά. Συν ότι υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα της Ρωσίας στη Γερμανία, σε κάθε Γερμανική επένδυση συμμετέχει ένας ολιγάρχης.

Επίσης ο Nord Stream 2 τους εξασφαλίζει ασφάλεια, 25% περίπου φθηνότερο φυσικό αέριο και με την ενεργοποίηση του και την ταυτόχρονη λειτουργία του Turkish Stream απομακρύνεται η αναζωπύρωση τώρα με τον Μπάιντεν του Ουκρανικού ζητήματος. Ένας αγωγός που βγαίνουν κερδισμένοι όλοι, Ρωσία, Ρώσοι ολιγάρχες, Γερμανία, ΕΕ και Γερμανικές, Γαλλικές και Ολλανδικές εταιρείες.

Σε λίγες μέρες θα λάβουν χώρα οι εκλογές στο CDU… Πρέπει να ενημερώνεται σωστά o κόσμος γιατί μας αφορούν, όπως και οι θέσεις των Πρασίνων που είναι δεύτερη δύναμη, ο επόμενος καγκελάριος θα επηρεάσει το πώς θα πορευτεί η ΕΕ την επόμενη δεκαετία.

– Ο Armin Laschet και ο Friedrich Merz είναι πιο κοντά την εξωτερική πολιτική στις θέσεις της Μερκελ. Ο Merz θέλει καλές σχέσεις με Τουρκία -όπως όλοι- γιατί δεν θέλει ένα “Ιραν” στα σύνορα της ΕΕ. Πρέπει και εμείς να καταλάβουμε οτι δεν θέλουμε μια εχθρική Τουρκία αλλά έναν “καλό” γείτονα – τουλάχιστον να λέμε καλημέρα!

– Ο Norbert Röttgen, ζητάει συνεχώς κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία, κατηγορεί τον Πούτιν και τη Ρωσία ότι βομβαρδίζει σχολεία ενώ το ΝΑΤΟ φέρνει ασφάλεια. Μετα τις Αμερικανικές εκλογές το ποσοστό του έχει αυξηθεί στις δημοσκοπήσεις. Αρχές Νοεμβρίου ήτανε στο 9% και τώρα -τον δείχνουν- κάποιες ακόμα και στο 31%. Ζητάει πάγωμα Ρωσικών κεφαλαίων κλπ. Το απόγευμα της ημέρας που βγήκε η είδηση για τον Alexei Navalny ζητούσε κυρώσεις για τον Nord Stream 2, μπορεί και η Μέρκελ να έλεγε ότι θα το ελέγξει και ζητούσε από τον Πούτιν εξηγήσεις αλλά ταυτόχρονα υπέγραφε τη συνέχιση του αγωγού. Σημασία έχει τι κάνεις όχι τι λες..

Είναι σημαντικό για όλους μας να καταλάβουμε ότι θέλουμε μια δυνατή και ανεξάρτητη ΕΕ.

Σ.

Comments are closed.