Σε Ιταλία και Πορτογαλία ο Δένδιας

Την Πέμπτη θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί αύριο, Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, διαδοχικά στην Ιταλία και στην Πορτογαλία.

Στη Ρώμη ο κ. Δένδιας θα έχει συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του, κ. Luigi Di Maio, στο πλαίσιο της οποίας θα συζητήσουν θέματα διμερούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, καθώς και τις πρόσφατες περιφερειακές εξελίξεις.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στην Πορτογαλία, η οποία ασκεί την Προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε. για το α΄εξάμηνο του 2021. Ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί στη Λισσαβώνα με τον Πορτογάλο ομόλογό του, Augusto Santos Silva και οι συζητήσεις θα εστιάσουν, μεταξύ άλλων, σε προτεραιότητες και θέματα κοινού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένων των ευρω-τουρκικών σχέσεων.

——————————————-

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συναντηθεί την Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου και ώρα 12:00 με τον Υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Bujar Osmani.

Οι συζητήσεις θα εστιάσουν σε ζητήματα διμερών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, καθώς και σε θέματα περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Μετά το πέρας των συνομιλιών, οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών θα υπογράψουν τρία Μνημόνια Συνεργασίας και συγκεκριμένα στον τομέα της Διπλωματικής Εκπαίδευσης, στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, καθώς και μεταξύ του Enterprise Greece και του Invest North Macedonia.

Θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο περί ώρας 13:30.

Comments are closed.