Ασφυκτική πίεση των “Αρβύλα” στα δελτία ΣΚΑΙ και MEGA

Αντιστέκεται το STAR…

Αν και δεν είναι συγκρίσιμα μεγέθη με την έννοια του ποιος είναι πρώτος ή δεύτερος… Είναι σαφές όμως ότι η εμφάνιση των “Ράδιο αρβύλα” στη ζώνη των 8 όπου μεταδίδονται τα δελτία ειδήσεων έχει προκαλέσει μετακινήσεις κοινών και πληθυσμών σε ορισμένες περιπτώσεις!

Τα δελτία λοιπόν θα συγκριθούν μεταξύ τους (για παράδειγμα στο τέλος της σεζόν για το ποιος κέρδισε ή έχασε)… Αυτό όμως που παρατηρείται αυτήν τη στιγμή είναι η τεράστια πίεση που δέχεται το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ και φυσικά του MEGA, από τη μετάδοση την ίδια ώρα στο OPEN των “Ράδιο αρβύλα”. Και το STAR δέχεται πίεση αλλά πολύ μικρότερη, μιας και αντιστέκεται σε σχέση με τα άλλα δυο… Χαρακτηριστικά εχθές το δελτίο ειδήσεων του STAR τερμάτισε με 16% στο σύνολο (όταν οι “Ράδιο αρβύλα” στο αντίστοιχο κοινό είχαν μόλις 0,3% παραπάνω, δηλαδή 16,3%), ενώ προηγούμενες ημέρες – επίσης στο σύνολο του κοινού, το δελτίο του STAR προπορευόταν των “Αρβύλα” στα δεκαδικά.

Αντίθετα όμως η πίεση είναι τεράστια για τα δελτία ειδήσεων του ΣΚΑΙ και του MEGA, τόσο στο σύνολο όσο και στα νεανικά κοινά, από την παρουσία των “Ράδιο αρβύλα” στο OPEN. Σχεδόν όλη την εβδομάδα στη συγκεκριμένη ζώνη ο ΣΚΑΙ στο σύνολο του κοινού κινήθηκε μεταξύ του 11,5% και του 12,5%, ενώ στα δυναμικά κοινά κινήθηκε πέριξ του 8,5%. Αντίστοιχα το δελτίο ειδήσεων του MEGA κινήθηκε μεταξύ του 3,5% και του 5,5%, τόσο στο σύνολο όσο και στο δυναμικό κοινό.

Είναι προφανές λοιπόν ότι έφυγε κοινό από τα δελτία ειδήσεων και των τριών σταθμών προς το OPEN και τους “Ράδιο αρβύλα”, εκτοξεύοντας τη ζώνη από το 3% που είχε πριν στο 16% στο σύνολο και στο 20 με 21 τοις εκατό στα δυναμικά κοινά. Και εικάζεται λοιπόν ότι η εκπομπή θα σταθεροποιηθεί λίγο προς τα κάτω, αλλά σε αυτά τα επίπεδα.

Τώρα το τι θα πράξουν οι διευθυντές ειδήσεων για να προσελκύσουν κοινά μένει να δούμε… Ωστόσο το πρόβλημα των δελτίων ειδήσεων δεν είναι μόνο η απουσία ελκυστικών θεμάτων και ρεπορτάζ, αλλά και ο τρόπος που αντιμετωπίζουν το κοινό… Δυστυχώς κάποια δελτία θεωρούν τους πολίτες πρόβατα!

Comments are closed.