«Ψήνονται» αλλαγές για το επόμενο δεκαπενθήμερο σε ΕΡΤ και ΑΠΕ

Το επόμενο δεκαπενθήμερο φαίνεται πως θα είναι κρίσιμο για τα κρατικά Μέσα ενημέρωσης

Το νομοσχέδιο που άφησε «ορφανό» ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας και αφορά στα Μέσα ενημέρωσης, θα πρέπει να προχωρήσει στη Βουλή. Μόλις αυτό γίνει (και υπάρξει και η αύξηση μισθών στα στελέχη της ΕΡΤ), στην κρατική ραδιοτηλεόραση, λέγεται ότι θα υπάρξουν ορισμένες αλλαγές. Αλλαγές σε επίπεδο διευθυντικό και λίγο πιο κάτω, κυρίως στον ειδησεογραφικό τομέα, μιας και όπως λένε στο Μαξίμου «αρκετές επιλογές, που έγιναν βεβιασμένα, δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα».

Λέγεται ότι ο ειδησεογραφικός τομέας θα ενισχυθεί από στελέχη, εκτός του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα και θα υπάρξουν ανακατατάξεις και στα σημερινά στελέχη.

Εξάλλου, αρκετές συμβάσεις λήγουν τους επόμενους μήνες και «όλα είναι υπό επανεξέταση», όπως λένε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δεν τίθεται πάντως, θέμα, διαβεβαιώνουν στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, για τη διοίκηση της ΕΡΤ και ιδιαίτερα για τον πρόεδρο Κ. Ζούλα.

Στο ΑΠΕ

Με μεγαλύτερη ταχύτητα φαίνεται πως θα τρέξουν οι αλλαγές στο ΑΠΕ, αφού υπάρχουν δυο πιεστικοί παράγοντες.

Ο ένας είναι οι «σκελετοί», όπως λένε στο Μαξίμου οι νέοι κυβερνητικοί υπεύθυνοι, που άφησε ο Στ. Πέτσας (τον οποίο κατηγορούν για αναποτελεσματικότητα) και ο άλλος ότι ο υπό παραίτηση σημερινός πρόεδρος, έχει θέσει τελεσίγραφο, σύμφωνα με το οποίο, στις 31 Ιανουαρίου «κουνάει μαντήλι».

Ο ίδιος, σε συζητήσεις με φίλους και συνεργάτες του στο ΑΠΕ, αναφέρει πως δεν μπορεί να καθίσει άλλο τόσο γιατί έχει ήδη κλείσει συνεργασία με site μεγάλου μιντιακού ομίλου, όσο και γιατί δεν θέλει να είναι εκεί όταν θα συμβούν αυτά που προγραμματίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου, για το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Μάλιστα, φαίνεται να έχει προειδοποιήσει και συνεργάτες του στο ΑΠΕ, «να δουν τι θα κάνουν», μιας και όπως λέει «τα σχέδια στο Μαξίμου είναι ή συγχώνευση με την ΕΡΤ ή δραστική μείωση του προσωπικού και αλλαγή όλων στο πρακτορείο».

Και όπως λέει «δεν θέλει να είναι εκεί όταν αυτά προχωρήσουν».

Οι σκέψεις πάντως είτε για συγχώνευση με την ΕΡΤ, είτε για συνολική αλλαγή κατευθύνσεων και προσωπικού στο ΑΠΕ, που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή στο Μαξίμου, φαίνεται να βρίσκουν αντίθετους και ορισμένους μέσα στο ΑΠΕ, οι οποίοι βρίσκονται πολύ κοντά στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση.

Μάλιστα λέγεται (και το επιβεβαιώνει και ο νυν πρόεδρος του ΑΠΕ αυτό), πως τα στελέχη αυτά έχουν αντιδράσει σε κάτι τέτοιο – ακόμα και με υπομνήματα – και αποστασιοποιούνται, μη θέλοντας να αναλάβουν ένα τέτοιο κόστος.

Το ΑΠΕ πάντως βρίσκεται σε πιο κρίσιμη στιγμή, απ΄ό,τι η ΕΡΤ, μιας και δεν είναι σαφές ακόμα «ποιος κάνει κουμάντο».

Ο υπουργός Επικρατείας Γ Γεραπετρίτης, αρνήθηκε οποιαδήποτε ευθύνη για το θέμα, ενώ και ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ. Ταραντίλης από την πρώτη στιγμή, δεν δέχθηκε τις αρμοδιότητες.

Αυτές πήγαν στον άλλο υφυπουργό κ Λιβάνιο, που και αυτός δεν φαίνεται να τις ήθελε. Ο τελευταίος, φαίνεται πως μελετά πολύ σοβαρά να δώσει όλες τις αρμοδιότητες στον Γ. Γραμματέα Ενημέρωσης κ Μαστρογεωργίου (ίσως και τις αρμοδιότητες για την ΕΡΤ), αλλά είναι άγνωστο αν και αυτός τις θέλει….

Comments are closed.