Διευθυντής “Σωτηρία”: Στα όρια του το σύστημα εδώ και ένα μήνα

 

Ειδική μέριμνα πρέπει να υπάρχει για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αλλά και στα σχολεία σύμφωνα με τον πνευμονολόγο επιμελητή Α στο Νοσοκομείο Σωτηρία, Γιώργο Χειλά. Όπως είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 όσα μέτρα και αν επιβάλλει η Πολιτεία, πρέπει μέχρι κάθε πολίτης έκαστος να εμβολιαστεί, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός. Δηλαδή, να μη συναντιέται εκτός της κοινωνικής «φούσκας», με δεκάδες φίλους γιατί αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να διασπαρεί εκ νέου ο ιος.
Επιπλέον, μιλώντας για το Σύστημα Υγείας, ο κ. Χειλάς τόνισε πως είναι στα όρια του εδώ και έναν μήνα και όχι απλά τις τελευταίες ημέρες. Υπογράμμισε την ανάγκη να γίνουν περισσότερες προσλήψεις, λέγοντας ότι το Σύστημα είναι υποστελεχωμένο εδώ και χρόνια. Όπως εξήγησε, ακόμη και μετά την κορωνοεποχή, χρειάζεται περισσότερο προσωπικό και για άλλα νοσήματα.
Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, εκτίμησε ότι μετά το τέλος Μαρτίου θα παρατηρηθεί πτώση της επιδημικής καμπύλης. Ωστόσο, έως τότε τα πράγματα θα είναι αρκετά δύσκολα με αρκετές νοσηλείες και κρούσματα. Ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα μας, λέγοντας πώς υπάρχει τελικά μεγάλη ανταπόκριση, παρά τις αρχικές επιφυλάξεις και επιπλέον ακόμη και μέχρι το καλοκαίρι ενδεχομένως να φτάσουμε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο ανοσίας, λόγω των εμβολίων, που θα αγγίζει περίπου το 40-50%. Σημείωσε δε, πως η φυσική ανοσία στη χώρα μας είναι περίπου στο 15%.

Comments are closed.