Μισθώθηκαν τα κτίρια του ΔΟΛ και της “Ελευθεροτυπίας”

 

Εντονο ήταν το επενδυτικό ενδιαφέρον για τα δύο ακίνητα των Trastor και Dimand, με τις συμφωνίες να έχουν κλείσει – σύμφωνα με πληροφορίες του Liberal… Καθώς η πρώτη ανακοίνωσε τη μίσθωση του κτιρίου του παλιού ΔΟΛ στην XM Forex, ενώ η δεύτερη προχώρησε στη μίσθωση του κτιρίου της “Ελευθεροτυπίας” στη Webhelp, η οποία αναμένεται να εγκατασταθεί στο συγκρότημα το προσεχές διάστημα.

ΔΟΛ
Ηταν το 2004 όταν ο πανίσχυρος ακόμη Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη μετέφερε τα γραφεία του από το ιστορικό κτίριο της Χρήστου Λαδά στο νέο κτίριο επί της οδού Μιχαλακοπούλου 80, το οποίο είχε αγοράσει λίγους μήνες πριν… Εκεί έζησε άλλη μια δεκαετία παντοδυναμίας μέχρι το 2014 όπου άρχισε να λυγίζει από τα οικονομικά προβλήματα… Ωστόσο απο το 2010 το κτίριο της Μιχαλακοπούλου είχε ήδη μεταβιβαστεί έναντι 26 εκατ. ευρώ στην Εθνική Leasing μέσω συμφωνίας πώλησης και επαναμίσθωσης.

Το 2017 οι εφημερίδες «Τα Νέα» και «Το Βήμα» καθώς και το in.gr μεταφέρονται, υπό την ιδιοκτησία πλέον του Βαγγέλη Μαρινάκη, στα πρώην γραφεία της ΝΔ επί της Λεωφόρου Συγγρού και το κτίριο της Μιχαλακοπούλου αδειάζει.

“Ελευθεροτυπία”
Στον Νέο Κόσμο και στη συμβολή των οδών Ηλία Ηλίου και Μίνωος βρίσκεται το κτίριο που στέγαζε τον όμιλο της «Ελευθεροτυπίας». Η εφημερίδα έκλεισε τον Δεκέμβριο του 2011… Και κυκλοφόρησε ξανά το 2013 με εκδότη τον Χάρη Οικονομόπουλο για να κλείσει οριστικά στο τέλος του 2014… Λίγους μήνες νωρίτερα η “Χ.Κ. Τεγόπουλος” είχε πτωχεύσει και επισήμως.

Το κτίριο που στέγαζε την εφημερίδα πωλήθηκε μέσω πλειστηριασμού τον Οκτώβριο του 2018 στην εταιρία “Value Τουριστική” θυγατρική του ομίλου ανάπτυξης ακινήτων Dimand Real Estate.

Comments are closed.