Κύπρος: Ο «Διάβολος» κρύβεται στην… Eurovision

Η υποψηφιότητα που ξεσήκωσε θύελλα – Εγινε θέμα στο CNN – Γιατί φρουρείται το ΡΙΚ

του Νίκου Χασαπόπουλου

Αυτό μας έλειπε. Μια διεθνής ενασχόληση για ένα τραγούδι. Αυτό που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στο 65ο Διαγωνισμό της Eurovision. Και έχει τον τίτλο… «El Diablo», δηλαδή ο «Διάβολος».

Ξεσηκώθηκε η Ιερά Σύνοδος, οι χριστιανικές οργανώσεις, βεβαίως ο Μητροπολίτης Μόρφου, αρκετά πολιτιστικά ιδρύματα, το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού, έγινε θέμα στο CNN, στάλθηκε φρουρά να φυλάει το ΡΙΚ από πιθανές επιθέσεις αγανακτησμένων που απειλούν να κάψουν το Ραδιομέγαρο.

Χαμός! Την ώρα μάλιστα που στην Κύπρο όλες οι προσπάθειες και η προσοχή στρέφεται στην πενταμερή.

To «El Diablo» το ερμηνεύει η Ελενα Τσαγκρινού και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων κυρίως με τον τίτλο του, αλλά και με τους στίχους του, με πρώτη την Ιερά Σύνοδο της Κύπρου να κατακεραυνώνει το τραγούδι.

Το ΡΙΚ επιμένει ότι το τραγούδι δεν έχει καμία σχέση με τον Διάβολο και δεν περιέχει σατανικούς στίχους, αλλά «εξιστορεί την περιπέτεια μιας κοπέλας που βρίσκει τον εαυτό της δέσμια σε μια σχέση εκμετάλλευσης μ’ έναν αλήτη, εξού και τον αποκαλεί «El diablo». Πρόκειται, λέει το ΡΙΚ, για την αιώνια πάλη του κακού με το καλό. Μέσα από αυτή την προβληματική σχέση με σύνδρομα Στοκχόλμης (…) και παρά την παράνοια που βιώνει, στο τέλος λάμπει πάντα η αλήθεια, όπου αποζητά βοήθεια για έξοδο και αποτίναξη των δεσμών σε μια πορεία για ελευθερία».

Το CNN φιλοξένησε στην ιστοσελίδα του δηλώσεις τόσο της Ελενας Τσαγκρινού όσο και του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΡΙΚ, αναδεικνύοντας τον… κακό χαμό που γίνεται: «Το “El Diablo” είναι αλληγορικό τραγούδι, για μια γυναίκα που καταφέρνει να φύγει από μια τοξική σχέση και στέλνει ένα μήνυμα δύναμης. Η μουσική όμως μας ενώνει όλους, δεν μας χωρίζει! Εγώ και οι συνεργάτες μου παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας: να εκπροσωπήσουμε επάξια την Κύπρο στον διαγωνισμό» ανέφερε η ταλαντούχα τραγουδίστρια στο CNN έπειτα από επικοινωνία με τη δισκογραφική εταιρία Panik Records, στο δυναμικό της οποίας ανήκει.

Πάντως, παρά τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της Κύπρου, το «El Diablo» γνωρίζει επιτυχία ανά την Ευρώπη, κατακτώντας ακόμα και το Νo 1 στα ψηφιακά charts, ενώ το video παραμένει σταθερά στο Τop 3 των trends του YouTube και πλησιάζει τα 1.000.000 views σε κάτι λιγότερο από επτά μέρες.

Αν η Τσαγκρινού δέχεται την… ιερή οργή, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει με τους fans της Eurovision, που την αποθεώνουν κατατάσσοντας το τραγούδι στα αγαπημένα τους από τον φετινό διαγωνισμό. Οπως και να έχει, η Τσαγκρινού ζει τον μύθο της, έχει γίνει γνωστή σε όλη την Ευρώπη, απέκτησε αναρίθμητους fans και αποκαλύπειο ότι ο σκηνοθέτης του τραγουδιού έχει επιμεληθεί το act της Κοντσίτα».
Πηγή tovima.gr

Comments are closed.