Οι τηλεθεατές των δελτίων ειδήσεων και οι μασκαράδες

 

Ερώτηση κρίσεως: Τα κανάλια απευθύνονται σε ηλίθιους ή μόνο σε παππούδες; Βεβαίως το ένα δεν αναιρεί το άλλο!

Τα χοντροκομμένα κρούσματα παραποίησης – εξόφθαλμα, του ερασιτεχνικού υλικού που κυκλοφορεί στα κοινωνικά δίκτυα τις τελευταίες ημέρες, κυρίως για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης, αλλά και για την εκκένωση του ΑΠΘ σήμερα το πρωί, καθώς και η εσκεμμένη σύνδεση συλληφθέντων και η στοχοποίησή τους, σχεδόν από το σύνολο των τηλεοπτικών σταθμών (της ΕΡΤ συμπεριλαμβανομένης), αποδεικνύει ότι το ζητούμενο δεν είναι η καταγραφή των γεγονότων! Προφανώς το ζητούμενο είναι οι δουλειές και οι εξυπηρετήσεις. Αυτό δεν είναι απαραίτητα πρόβλημα όταν δεν το κρύβεις και το γνωρίζει ο τηλεθεατής… Το πρόβλημα είναι ότι η δημοσιογραφία έχει πεθάνει! Και μαζί της τα κλαδικά και συνδικαλιστικά σωματεία που τα «διακοσμούν» μασκαράδες (για να είμαστε και στο πνεύμα των ημερών)… Ενώ τα ελεγκτικά όργανα και οι ανεξάρτητες Αρχές που είναι στην αρμοδιότητα τους τα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα – επίσης, στελεχώνονται από μασκαράδες για να λειτουργούν ως άλλοθι!

Κατά τα άλλα για να επανέλθουμε στο αρχικό ερώτημα σε ποιους δηλαδή απευθύνονται τα κανάλια, σε ηλίθιους ή παππούδες που δεν έχουν επαφή με κοινωνικά δίκτυα ή την πραγματικότητα, τελικά η απάντηση μπορεί να μην έχει σημασία! Και σημασία να έχει γιατί το κάνουν (δηλαδή τα κανάλια να αλλοιώνουν την πραγματικότητα); Εδώ όμως η απάντηση είναι απλή: γιατί μπορούν!

*Στη φωτογραφία βλέπουμε από την εκπομπή της Ιωάννας Μαλέσκου (στον Σκάι) έναν τυπικό τηλεθεατή της ελληνικής τηλεόρασης: 94χρονη φανατική του Survivor! Ενδεικτικό δηλαδή του ποιοι βλέπουν και ποιοι δεν βλέπουν τηλεόραση…

Comments are closed.