Ανέλαβε την ευθύνη η Σφέτσα για το εξώφυλλο του ΒΗΜΑgazino

Η διευθύντρια του ένθετου περιοδικού της Βήματος υποστηρίζει ότι ήταν αποκλειστικά δική της πρωτοβουλία…

Η απόφαση των υπευθύνων του BΗΜΑgazino να κάνουν επετειακό τεύχος για την 25η Μαρτίου και τη συμπλήρωση 200 ετών από την ελληνική επανάσταση συνοδεύτηκε από μια εμφανώς αποτυχημένη από κάθε άποψη απόφαση να συνδυαστεί αυτή η επέτειος στο εξώφυλλο του περιοδικού με την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και να εκπέμπει ένα μήνυμα στη γενικότερη «γραμμή» που ακολουθεί το εκδοτικό συγκρότημα στο οποίο ανήκει το περιοδικό.

Η απόφαση για την αντικατάσταση του προσώπου των πρωταγωνιστών της επανάστασης από τα πρόσωπα του έλληνα πρωθυπουργού, της Γιάννας Αγγελοπούλου και διαφόρων ξένων ηγετών προκάλεσε όπως ήταν ευνόητο μια έκρηξη σχολιασμού και σάτιρας στα social media. Για κακή τύχη των υπευθύνων του περιοδικού την ώρα που γινόταν πάρτι στα social media με το εξώφυλλο ξεκινούσε και το Ράδιο Αρβύλα το οποίο φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία και σήκωσε το θέμα ψηλά.

Στην εφημερίδα επικρατούσε ήδη πραγματικός χαμός. Αρχικά αποσύρθηκε άρον άρον το διαφημιστικό σποτ, ενώ στο τραπέζι έπεσε η ιδέα να μην κυκλοφορήσει το περιοδικό την Κυριακή, αφού δεν υπήρχε χρόνος, αλλά και μπάτζετ, για επανατύπωση του με άλλο εξώφυλλο. Τελικά με απόφαση του Β.Μαρινάκη το περιοδικό θα κυκλοφορήσει με νέο εξώφυλλο που μένει βέβαια να δούμε ποιο θα είναι. Οσον αφορά το τι συνέβη η Μαργαρίτα Σφέτσα διατείνεται παντού πως όλα ήταν δική της πρωτοβουλία, ότι δηλαδή αυτή αποφάσισε να μπει το συγκεκριμένο εξώφυλλο και ότι δεν θεώρησε σκόπιμο να ενημερώσει οποιονδήποτε δηλαδή ούτε τον Αντώνη Καρακούση ούτε πολύ περισσότερο τον εκδότη. Προφανώς το κλίμα είναι πολύ βαρύ αυτήν τη στιγμή για τη διευθύντρια του BHMAgazino και μένει να δούμε αν και τι είδους επιπτώσεις θα έχει είτε προσωπικά για εκείνη είτε συνολικότερα για το οργανόγραμμα και τη λειτουργία του περιοδικού αυτό το ατυχές γεγονός.

Comments are closed.