Εκτός ΕΣΥ όσοι δεν εμβολιάζονται

Πληθαίνουν οι φωνές όσων ζητούν αυστηρότερα μέτρα κατά των υγειονομικών που αρνούνται να εμβολιαστούν, με αποτέλεσμα να μεταδίδουν ανεξέλεγκτα τον κορωνοϊό σε ασθενείς… Ολα ξεκίνησαν από ένα δημοσίευμα τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με το οποίο μόλις το 55% του προσωπικού του αντικαρκινικού νοσοκομείου Μεταξά έχει εμβολιαστεί, με συνέπεια να νοσήσουν εργαζόμενοι και δεκάδες καρκινοπαθείς!

Η εξέλιξη αυτή ανάγκασε εχθές τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια να επιβάλει υποχρεωτικά rapid test δυο φορές την εβδομάδα. Ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι που μιλούν για ημίμετρα, αλλά κυρίως – όλο και πιο ανοιχτά, για αυστηρές κυρώσεις όσων δεν εμβολιάζονται.

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος έγραψε στο Twitter για την ανάγκη υποχρεωτικού εμβολιασμού: “Εδω και δυο μήνες” αναφέρει ο πρώην υπουργός “Ζητώ υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών υπαλλήλων που παλεύουν με τον ιο. Ειναι δυνατόν ακομη και σημερα ο Πρωθυπουργός και η κυβερνηση να επιμένουν στον δια της πειθούς εμβολιασμό”;

Την ίδια ώρα με άρθρο του ο πρώην υπουργός της ΝΔ Στέφανος Μάνος σε ακόμη πιο αυστηρή γραμμή ζητά από την κυβέρνηση και τον υπουργό Υγειας: “Όσοι υγειονομικοί δεν εμβολιάζονται να απαλλάσσονται των καθηκόντων τους”!

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος εμμέσως πλην σαφώς υποστηρίζει το ίδιο επικαλούμενος το παράδειγμα της Ιταλίας αναφέροντας χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: “Μεγάλο θεμα στην Ιταλία η μετάδοση του ιού σε ασθενεις του νοσοκομείου της Γένοβας απο νοσηλεύτρια που αρνήθηκε να εμβολιαστεί. Ο πρωθυπουργός Ντράγκι προτίθεται να ορίσει επαγγελματικό ασυμβίβαστο για τους εργαζόμενους στην Υγεία που αρνούνται να εμβολιαστούν.
Σωστή κίνηση”.

Comments are closed.