Συνάντηση Μητσοτάκη με Κάρολο

ΕΙΚΟΝΕΣ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Διάδοχο του βρετανικού θρόνου, Πρίγκιπα Κάρολο, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα για τους εορτασμούς για την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη του αγώνα για την ανεξαρτησία.

Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Πρίγκιπα της Ουαλίας για την παρουσία του στο εμβληματικό αυτό γεγονός για τη χώρα μας, επισημαίνοντας την ιδιαίτερη σημασία της εκπροσώπησης της χώρας του, η οποία διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στα γεγονότα που οδήγησαν στην ίδρυση του ελληνικού κράτους.

Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν τους στενούς, ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών και των δύο λαών. Επιβεβαιώθηκε το πολύ καλό επίπεδο στο οποίο βρίσκονται οι διμερείς σχέσεις και τονίστηκε η σημασία της περαιτέρω ενίσχυσης κι εμβάθυνσής τους.

Συζητήθηκαν επίσης κοινωνικά θέματα, όπως η εκπαίδευση και η στήριξη της νέας γενιάς, καθώς επίσης και παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η αντιμετώπιση της πανδημίας και η προστασία του περιβάλλοντος.

Στη συνάντηση έλαβαν επίσης μέρος, από ελληνικής πλευράς, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή. Από τη βρετανική πλευρά συμμετείχαν η Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, Kate Smith, και ο Principal Private Secretary του Πρίγκιπα της Ουαλίας, Clive Alderton.

Comments are closed.