Κούλογλου αδειάζει Πολάκη: Η ΝΔ δεν είναι κόμμα δωσίλογων

Ευρωβουλευτής ο Στ. Κούλογλου μετά την υπουργοποίηση του Γ. Κατρούγκαλου

 

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, μίλησε στα «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.
Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:
Αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων
Σ.ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ: Μου κάνει τρομερή εντύπωση όταν διαβάζω ότι υπάρχει σκέψη στην κυβέρνηση να ανοίξουν τα σχολεία. Τα σχολεία θεωρούνται βασική πηγή μετάδοσης, υπάρχουν μελέτες πάρα πολλές για αυτό και δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορούμε να συζητάμε κάτι τέτοιο ειδικότερα όταν δεν είναι η ανάγκη που υπάρχει να ανοίξουν οι επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου. Τα σχολεία δεν είναι τόσο μεγάλη ανάγκη πολύ περισσότερο όταν δεν μπορούν να ληφθούνε μέτρα στα σχολεία.
Για τα self test στους μαθητές
Σ.ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ: Δεν μπορεί να στηριχθεί άνοιγμα σχολείων στα self test. Κατά τη γνώμη μου είναι αυτοκτονικό αυτό.
Αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις του κ. Πολάκη
Σ.ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ: Όλοι είμαστε απόγονοι του Κολοκοτρώνη δεξιοί και αριστεροί. Είμαστε φυσικοί απόγονοι του Κολοκοτρώνη. Εγώ δεν νομίζω ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να μπορούμε σε μια διαδικασία να μοιράζουμε παράσημα πατριωτισμού στη μια ή στην άλλη πλευρά. Βλέποντας τα πράγματα από μακριά μου προκαλεί λύπη η εικόνα που παρουσιάζει το ελληνικό πολιτικό σύστημα στο σύνολό του. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάρα πολύ σοβαρά προβλήματα στη χώρα. Προχθές έκλεισε η PITSOS, μια εταιρεία με μεγάλη ιστορία στην Ελλάδα και επίσης με εργαζόμενους που θα μείνουν στο δρόμο. Είχαμε προχθές ανακοίνωση ότι οι θάνατοι ήταν περισσότεροι από τις γεννήσεις στην Ελλάδα την προηγούμενη χρονιά, αυτό βάζει στο τραπέζι το μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα. Ή ότι η πανδημία και οι οικονομικές της επιπτώσεις για την Ελλάδα είναι πάρα πολύ σοβαρές διότι έχει αυξηθεί πάρα πολύ το χρέος. Θα μπούμε σε πολύ δύσκολη κατάσταση γιατί το χρέος έτσι όπως είναι και αν δεν υπάρξουν πολύ γενναία πανευρωπαϊκά μέτρα κουρέματος, θα είναι βραχνάς και θα μπούμε σε πολύ μεγάλες περιπέτειες. Αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα.
Για το ΣΥΡΙΖΑ
Σ.ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ: Οι εκλογές κερδίζονται στο Κέντρο τις τελευταίες δεκαετίες σε όλο τον κόσμο, επομένως αν θέλει να κερδίσει ο ΣΥΡΖΑ τις εκλογές πρέπει να κανει μια πολιτική που να μην απωθεί τους κεντρώους ανθρώπους. Η ΝΔ δεν είναι κόμμα δωσίλογων, ασφαλώς και όχι όπως όμως και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα σύμμαχο του Κουφοντίνα όπως επίσης παρουσιάστηκε το προηγούμενο διάστημα. Άρα πρέπει να σοβαρευτούμε γιατί η χώρα έχει πολύ μεγάλα στρατηγικά προβλήματα.

Comments are closed.