Πολλαπλώς εκτεθειμένη η ΕΡΤ με τον Φουρθιώτη

Γιατί δεν εφάρμοσε τη νομοθεσία που επικαλείται στην ανακοίνωση της…

Εκτεθειμένη βρίσκεται η ΕΡΤ στην υπόθεση Φουρθιώτη και μάλιστα προκύπτει από την ανακοίνωση της για το θέμα, αφού υποστηρίζει ότι “Η ΕΡΤ, εκ του νόμου, δεν έχει το δικαίωμα να αρνηθεί τη μετάδοση διαφημιστικών σποτ, όταν δεν προσκρούουν σε μία από τις απαγορευτικές διατάξεις του Ν. 4779/2021 άρθρ. 14 (διαφημίσεις που θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, που εισάγουν διακρίσεις, παραπλανητικές διαφημίσεις κλπ.), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην εθνική μας νομοθεσία η κοινοτική οδηγία 2010/13 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”.

Δηλαδή η ΕΡΤ έλαβε το διαφημιστικό υλικό της εφημερίδας “Αποκαλυπτικά” βλέπει ότι προσφέρει σε όλους τους αναγνώστες δωροεπιταγή 50 ευρώ σε όλα τα σουπερμάρκετ, ενώ η εφημερίδα κοστίζει μόλις 1 ευρώ… Και δεν σκέφτηκε το αρμόδιο γραφείο να στείλει το υλικό στο νομικό τμήμα της ΕΡΤ προς εξέταση; Διαφορετικά ο καθένας στέλνει ό,τι θέλει και η ΕΡΤ το διαφημίζει! Πώς αλλιώς να ερμηνεύσουμε την ανακοίνωση της εταιρίας;

Τι σημαίνει “Δεν έχουμε δικαίωμα να αρνηθούμε τη μετάδοση διαφημιστικών σποτ”; Ελέγχθηκε από τη νομική υπηρεσία και το βρήκαν καθ όλα νόμιμο; Αν συμβαίνει αυτό να βγουν να το πουν… Αν – επίσης, δεν έχουν υποχρέωση να ελέγχουν το υλικό που μεταδίδουν, πολύ ωραία… Αλλά να μας πουν τότε πώς τηρούν τη νομοθεσία που επικαλούνται!

Comments are closed.