Απαισιόδοξες προβλέψεις των ξενοδόχων για τον φετινό τουρισμό

Αγκάθια, η καθυστέρηση της εμβολιαστικής διαδικασίας σε ευρωπαϊκές χώρες και ο μεγαλύτερος ανταγωνισμός

«Αν και πέρυσι αναμέναμε αυτό το καλοκαίρι να είναι καλύτερο ή πιο ξεκάθαρο σε σχέση με τον Τουρισμό, φτάσαμε στο παρά ένα και ακόμη δεν υπάρχει σαφής εικόνα. Έχουν ήδη αρχίσει ακυρώσεις στις κρατήσεις Μαΐου και Ιουνίου» τόνισε στον Αθήνα 9.84 ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και Πρόεδρος Συνομοσπονδίας Επιχειρηματικών Τουριστικών Καταλυμάτων, Παναγιώτης Τοκούζης.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον Γιάννη Παπαγεωργίου, «τα πράγματα δεν είναι όσο καλά όσο περιμέναμε, κυρίως γιατί ο εμβολιασμός πήγε πίσω σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στη Γερμανία, λόγου χάρη, περίμεναν πως θα είχε ήδη ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός για το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού, αλλά δυστυχώς διαψεύστηκαν.

Μεγάλο αγκάθι αποτελεί κι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα λόγω και του εμβολιασμού αυτή τη στιγμή, που δεν μας ευνοεί.»

Και συνέχισε: «Είμαστε στο κόκκινο, είμαστε κλειστοί κι ο επισκέπτης έχει από τη μία πλευρά να αντιμετωπίσει άλλο ένα πανδημικό κύμα στη χώρα του κι από την άλλη μια κατάσταση στην Ελλάδα, που δεν είναι καλύτερη σε σύγκριση με το περσινό καλοκαίρι, οπότε ουδείς γνώριζε τι τον περιμένει … Τουρίστες που πέρυσι ήθελαν να έρθουν στη χώρα μας, φέτος το σκέπτονται πολύ. Επειδή δεν είναι εύκολο να αποφασίσει κάποιος να έρθει και να αντιμετωπίζει κρούσματα στο περίγυρο και στη γειτονιά του, με δεδομένη και την καραντίνα, στην οποία θα πρέπει να μπει, επιστρέφοντας, ακόμα και εάν έχει εμβολιαστεί.»

Προέβλεψε δύσκολη χρονιά ειδικά για τις μικρές τουριστικές μονάδες, λόγω του μεγαλύτερου ανταγωνισμού από το άνοιγμα κλειστών μέχρι πέρυσι χωρών, αλλά και από το γεγονός ότι δεν γίνεται να μη λειτουργήσουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Comments are closed.