Σουρεαλιστικός προγραμματισμός

Αυτό που συμβαίνει με τις ενημερωτικές εκπομπές του ALPHA, αν δεν είναι κάποιο καψόνι (σε τηλεθεατές και εκπομπάρχες), είναι τουλάχιστον σουρεαλιστικό! Πώς να χαρακτηρίσεις έναν προγραμματισμό που τοποθετεί τις εκπομπές του Αντώνη Σρόιτερ (Tik Talk), του Τάκη Χατζή (Direct) και της Ελεονώρας Μελέτη (Μεσάνυχτα), στη 1.00 τα ξημερώματα και να ολοκληρώνονται λίγο πριν τις 3.00 τα ξημερώματα;

Για ποιον λόγο συμβαίνει; Ποια είναι η σκοπιμότητα; Οταν σε νορμάλ συνθήκες ανταγωνισμού και με σοβαρό προγραμματισμό και όχι σουρεαλιστικό (μαθητευόμενων μάγων), αυτές οι εκπομπές μπορούν να εξασφαλίσουν ένα 10%; Και ταυτόγχρονα καλύπτουν τις ανάγκες ενός κοινού που επιθυμεί εκπομπές λόγου, κάτι εξαιρετικά δυσεύρετο πια στην τηλεόραση! Αφήστε δε, που και οι τρεις εκπομπές για ξεχωριστούς λόγους η καθεμία, είναι ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες!

Βεβαίως αν δεν τις θέλεις τις κόβεις, χωρίς πολλά λόγια, και κρατάς τα μπάτσελορ και τα μπατλ οφ καπλς! Κατανοητό! Μόνο που κι αυτά τα ίδια νούμερα κάνουν, γιατί είναι δευτεροκλασάτα, αλλά κοστίζουν παραπάνω!

Για να μην παρεξηγηθούμε όμως, δεν πιστεύουμε ούτε στην κόντρα ενημέρωσης – ψυχαγωγίας ούτε φυσικά σε καμιά κόντρα ποιοτικών ή μη ποιοτικών προϊόντων! Η τηλεόραση είναι εικόνα και θέαμα! Κατά συνέπεια εκμεταλλεύεσαι όσο καλύτερα μπορείς αυτό που διαθέτεις. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο! Αρκεί να έχεις τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις!

Comments are closed.