Δεν έχει σημασία αν παρουσιάζει το δελτίο η Λυμπεράκη ή η Παρασκευοπούλου

Άρχισε τις χαιρετούρες και ακολούθησαν οι αποχαιρετισμοί… Ο λόγος για τη Νίκη Λυμπεράκη που ξεπροβόδισε (διαδικτυακά) τη σκηνοθέτιδα του δελτίου ειδήσεων του Open Βερενίκη Καραμανώλη (εδώ)… Και οι συνειρμοί στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ ήταν αναπόφευκτοι για το τι θα ακολουθήσει. Είναι αλήθεια ότι το ρεπορτάζ λέει πως τον επόμενο μήνα στη θέση της Καραμανώλη θα βρίσκεται η Νίκη Λυμπεράκη και κάποιος άλλος θα ξεπροβοδίζει την ίδια διαδικτυακά, αλλά και δια ζώσης!

Λέγεται λοιπόν ότι τον επόμενο μήνα η Νίκη Λυμπεράκη αποχωρεί κι αυτή από το Open… Και λογικό είναι, μιας και αυτοί που πρέπει να τη θέλουν, δεν τη θέλουν! Τι να κάνει να κάτσει σε ένα “μαγαζί” που δεν τη θέλει; Εντάξει, είναι και πολλοί που τη θέλουν, αλλά μάλλον ο λόγος τους δεν περνάει (ή δεν θέλουν να περνάει)! Κατά συνέπεια – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα αποχωρήσει με το κεφάλι ψηλά, αφού έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει και μάλιστα με το παραπάνω… Στον βαθμό που με την παρουσία της επηρέαζε την πορεία του δελτίου συνεισέφερε τα μέγιστα! Ο πήχης για τον αντικαταστάτη ή την αντικαταστάτρια της είναι ψηλά και η σύγκριση δύσκολη!

Η Νίκη Λυμπεράκη όπως ακούγεται θα ανέβει στην ΕΡΤ… Βεβαίως μηδέν προ του τέλους μακάριζε… Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι θα ανέβει στο “χωνευτήρι” της δημόσιας τηλεόρασης για να παρουσιάζει δελτία… Αλήθεια την καλεί δηλαδή η διοίκηση γιατί πιστεύει ότι θα αλλάξει κάτι; Τι μπορεί όμως να αλλάξει ένα πρόσωπο στο δελτίο ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης; Τίποτα! Προφανώς θα ανανεώσει την εικόνα, θα τη φρεσκάρει, αλλά μέχρι εκεί… Ούτε νούμερα θα φέρει ούτε ο κόσμος που έφυγε από την τηλεόραση και την ενημέρωση θα επιστρέψει! Όσοι βλέπουν ΕΡΤ με την Αντριάνα Παρασκευοπούλου θα συνεχίσουν να βλέπουν και αν πάει στη θέση της η Νίκη Λυμπεράκη!

Οι πολίτες από το δελτίο της ΕΡΤ ζητούν περισσότερο, αξιοπιστία, εγκυρότητα, πλουραλισμό και όλα αυτά τα σχετικά… Και λιγότερο τους ενδιαφέρει ποιος παρουσιάζει το δελτίο! Οχι ότι δεν έχει σημασία… Εχει! Αλλά δεδομένου ότι δεν θα το παρουσιάζει ο Χατζηνικολάου ή η Στάη, διότι μόνο τότε θα ταρακουνούσε το σύστημα η ΕΡΤ (μόνο με αυτούς τους δυο)… Μικρή αξία έχει αν θα το παρουσιάζει η Παρασκευοπούλου, η Λυμπεράκη ή η Μιχελιδάκη! Δεν είναι δηλαδή το ίδιο με έναν ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό…

Comments are closed.