Έπεσαν έξω όλες οι δημοσιογραφικές πληροφορίες για τον ανασχηματισμό

 

Δυστυχώς δεν είναι πρώτη φορά που τα ρεπορτάζ εφημερίδων, sites και τηλεοπτικών ειδήσεων πέφτουν παταγωδώς έξω… Το ίδιο συνέβη και στον χθεσινό ανασχηματισμό, αφού κανένας δημοσιογράφος και κανένα ρεπορτάζ δεν είχε ούτε κατά διάνοια προσεγγίσει τις σκέψεις και τελικά τις κινήσεις Μητσοτάκη. Με εξαίρεση λοιπόν την περίπτωση Χρυσοχοΐδη που στην ουσία είχε “ανακοινωθεί” η αποπομπή του προ εβδομάδων… Κανένα ρεπορτάζ δεν είχε καταγράψει όλα όσα συνέβησαν στον χθεσινό ανασχηματισμό!

Αντίθετα σχεδόν όλοι οι δημοσιογράφοι ανεξαρτήτου Μέσου (κυβερνητικού ή αντιπολιτευτικού) μιλούσαν για σαρωτικό ανασχηματισμό! Φυσικά τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε και μόνο σαρωτικές δεν μπορεί να χαρακτηριστούν οι χθεσινές αλλαγές! Επίσης κανένα ρεπορτάζ δεν μιλούσε για την πρόθεση του πρωθυπουργού να συστήσει υπουργείο Πολίτης Προστασίας, όπως επίσης κανένα ρεπορτάζ – παρά τις χοντροκομμένες διακομματικές συνεννοήσεις, δεν είχε αναφερθεί στο όνομα του ναυάρχου Αποστολάκη, ούτε καν στην πρόθεση του πρωθυπουργού για κάποιο πρόσωπο κοινής αποδοχής…

Επιπλέον η τοποθέτηση Πλεύρη στο υπουργείο Υγείας ούτε για αστείο δεν είχε αναφερθεί στα ρεπορτάζ… ή επίσης η υπουργοποίηση Γκάγκα!

Ως συνήθως λοιπόν η πλειοψηφία των δημοσιογράφων “παπαγάλιζε” διαρροές για δομικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα και ανακύκλωνε συζητήσεις (μεταξύ των) για αξιοποίηση της κοινοβουλευτικής ομάδας κλπ…

Στο μόνο που έπεσαν μέσα τα ρεπορτάζ όπως ήδη αναφέρθηκε ήταν η απομάκρυνση Χρυσοχοΐδη και η επιστροφή του Τάκη Θεοδωρικάκου. Κατά τα άλλα ευσεβείς πόθοι και επιχειρηματικές πιέσεις γίνονταν ρεπορτάζ!

Comments are closed.